Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на

...
Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на
Коментари Харесай

Пеевски: “Лукойл” да си платят задълженията, иначе след втори тур ще внесем предложение за отнемане на дерогацията

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл “ са дали обещание на представители на българската страна, а точно, че ще си платят налозите до края на месеца, веднага откакто стартира работа Народно събрание след втори тур на локалните избори, ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на “Лукойл ”. Това съобщи в прессъобщение , съпредседател на ПГ на.

Според него откакто в петък бъде признат Закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, компанията следва да започне да плаща и 73 стотинки на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати назад на хората, с цел да се понижи цената на горивата.

" С изненада се осведомих от публикуваната от “Лукойл Нефтохим Бургас ” позиция, че не дължат никакви налози на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и господин Борисов  на срещата от българския министър председател в понеделник. Че “Лукойл ” са се обадили миналата вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското държавно управление, че ще си внесат 500 млн лева налози до края на седмицата. От последвалите им пояснения обаче се схваща, че нищо от това няма да се случи. " Лукойл " очевидно не си дават сметка,  че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България ", показва Пеевски.

По думите му изначално смисълът на поисканата дерогация за “Лукойл ” е българските жители и бизнес да имат по-евтини горива, а не с милиардите свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР