Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов,

...
Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов,
Коментари Харесай

Президентът: Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов

Ако Навални беше българин, щеше да проверява шкафчето на Борисов, а той щеше да се опита да го изгори. Това отговори президентът Румен Радев по време на конференция във връзка четвъртата годишнина от встъпването си в служба на въпрос за какво не е заел позиция за задържането на Алексей Навални.

„ Позицията ми е ясна, доста преди Борисов да се произнесе по нея. Още когато скандираха „ мутри вън “ под неговите прозорци, само че той не смееше да стъпи на работното си място. Когато жители бяха бити, той не направи нищо. Винаги съм бил срещу насилието и арестите на спокойно протестиращи жители, без значение дали в София, Москва или другаде по света. Против задушаването на словото и корупцията, където и да е по света “, съобщи Радев.

„ Не е изненада, че Борисов заема демократични пози под крилото на Европейски Съюз, тъй като там има ясно избрани механизми за образуване и изложение на единна позиция. За България виновен там е министър-председателят. Това е прекомерно комфортно да министър председател с проблемите на господин Борисов, защото най-лесно е да се крие рецесията у нас, когато се приказва за рецесията на открито. Ако Навални беше българин, той щеше да проверява шкафчето на Борисов, а той щеше да се опита да го изгори, както заплашва Елена Йончева. Единствено президентът на Полша се е произнесъл, значи ли, че неналичието на останалите европейски президенти, не са бранители на демокрацията? “, попита президентът.

„ Очаквам, че наред със отбраната на Навални, българският министър председател ще отговори на това за какво неглижира интерконекторите със прилежащите страни, а по неотложност построи „ Турски поток “ през България. Кога ще забележим действителна икономическа аргументация на този план, в който бяха закопани 3 милиарда наши пари? Най-важното по кое време Борисов ще даде гаранция, че този план ще бъде изплатен “, запита Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР