Ако националните избори са днес за ГЕРБ-СДС биха гласували 23.7%

...
Ако националните избори са днес за ГЕРБ-СДС биха гласували 23.7%
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: Мария Габриел с по-добра оценка от Денков. С най-много доверие сред българите е Бойко Борисов

Ако националните избори са през днешния ден за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 23.7% от гласоподавателите. Втора политическа мощ ще е ПП-ДБ с 19.2% поддръжка. „ Възраждане “ ще е трета мощ с 12.8%, Движение за права и свободи – 9.7%, Българска социалистическа партия – 9.6%, Има Такъв Народ – 5.1%. Това сочи ново проучване на „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 27 февруари – 3 март 2024г. от организацията. То е осъществено със лични средства и е извършено измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна.

Парламентът безусловно е заледен на едно от най-ниските равнища на доверие от 7%. За съпоставяне предходният парламент приключи с доверие към 9%. 62% е негативната оценка към Народното събрание. Това съобщи Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “.

40% от българите желаят ротацията Денков-Габриел да се реализира, сочи изследването.

Мария Габриел остава един от дребното политици с позитивна оценка, съобщи Димитрова пред бТВ. Президентът е вторият роден политик, който има позитивен рейтинг, макар поляризацията на обществото по повод позициите на Румен Радев. „ При Румен Радев нарастват отрицателните оценки, той поляризира българското общество “, съобщи Димитрова.

Вицепремиерът Мария Габриел води в позитивните оценки пред Николай Денков – тя има 34,7% утвърждение на фона на 23,6% за Денков. 27% от българите считат, че е по-добра концепция да има предварителни парламентарни избори дружно с европейските през юни, а 16% не могат да преценяват кое е по-добре.

Оценката на активността на държавното управление като цяло е негативна – 52,9% са показали този отговор.

Настоящият министър председател пък има най-висока негативна оценка – 42,4%. Първенец по доверие измежду партийните водачи е Бойко Борисов с 21,6%, следван от Христо Иванов с 15,2%. На трето място е Костадин Костадинов с 15%.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР