Ако Народното събрание даде мандат, процедурата за избор на стратегически

...
Ако Народното събрание даде мандат, процедурата за избор на стратегически
Коментари Харесай

Петкова обясни кога може да се избере инвеститор за АЕЦ „Белене“

Ако Народното събрание даде мандат, процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “ може да започва до края на годината.

Това сподели пред публицисти в съветския гр. Сочи министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила по време на присъединяване си в интернационалния конгрес „ Атомекспо “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Министър Петкова напомни, че стремежът на държавното управление е да осъществя по допустимо най-хубавия метод активите по плана.

В него към този момент са вложени 3 милиарда лева – средства на българските данъкоплатци, платеното е и е доставено съоръжение, планът е нотифициран от Европейската комисия, а площадката е лицензирана.

По нейните думи това дава преимущество за реализация на плана спрямо други сходни планове в района.

Целта ни е той да се реализира на пазарен принцип без даване на държавни гаранции и без контракти за дълготрайно изкупуване на създадената сила.

Докладът за оползотворяване на активите на АЕЦ „ Белене “, който Народното събрание разпореди на Министерството на енергетиката, ще бъде дефинитивно подготвен до дни и импортиран в Народното събрание, сподели още енергийният министър.

Според Петкова държавното управление се стреми да употребява всички преимущества по плана по този начин, че да откри стратегически вложител за оптималната отбрана на националните ползи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР