Ако напоследък се чувствате зле, може да има много причини

...
Ако напоследък се чувствате зле, може да има много причини
Коментари Харесай

Лупусът - „тихия убиец“

Ако в последно време се чувствате зле, може да има доста аргументи - от инфекции и отнемане от сън до проблеми с имунната система. И едно положение, което може да аргументи безсилие, е лупусът, който може да бъде животозастрашаващ, в случай че не бъде диагностициран.

Лупусът е автоимунно заболяване, при което имунната система на тялото се включва сама и стартира да нападна и унищожава здравите кафези в тялото. Ако прогресира без лекуване, може да има увреждане на сърцето, бъбреците, белите дробове или мозъка.

Според доктор Мириам Стопард лупусът е шест пъти по-често срещан при дамите, в сравнение с при мъжете, като нормално се развива сред 20 и 50-годишна възраст ", изяснява доктор Стопард, заяви Mirror. " В момента няма лекуване, само че може да се управлява с медикаменти и множеството хора водят деен, естествен живот. Лечението включва нестероидни противовъзпалителни медикаменти, стероиди и имуносупресори. "

Заболяването " Лупус " и бременност:

Жените с лупус имат по-висок риск от затруднения на бременността като прееклампсия, тромбоза, инфекции, импровизиран аборт, мъртво раждане, дребни бебета и други. Въпреки това, в случай че изчакате да забременеете, до момента в който признаците ви бъдат овладени, имате отлични шансове да имате здравословна бременност.

Въпреки че е значимо да се уточни, че лупусът е необичаен, някои известни хора, които имат болестта, са:

Поп певицата Селена Гомес разкри, че е била диагностицирана с лупус в обява в Instagram, откакто разбра, че се нуждае от бъбречна трансплантация заради болестта. Селена трябваше да анулира турнета, да отиде на химиотерапия и да отдели време от изтощителния си график, с цел да си почине и да се върне към цялостно здраве.
 Лейди Гага даде позитивен тест за лупус през 2010 година, само че в никакъв случай не е имала никакви признаци. Певицата и актриса се изследва, откакто вуйна й умря от заболяването. Лупусът може да лежи в латентно положение с години, тъй че диагнозата значи, че тя би трябвало да се грижи добре за себе си.

Тони Бракстън е най-известна с шлагера си Breathe Again и намерено се бори с лупус от 2011 година насам и споделя, че някои дни са в действителност сложни. Тя трябваше да прекара известно време в болница и продължава да се следи положението й.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР