Ако намеря на земята 1 милион долара, директно се пенсионирам!

...
Ако намеря на земята 1 милион долара, директно се пенсионирам!
Коментари Харесай

И милионерите са притеснени дали ще им стигат парите след пенсия

" Ако намеря на земята 1 милион $, непосредствено се пенсионирам! " - чували сме тези думи доста пъти, само че на процедура в никакъв случай не сме виждали по какъв начин те се трансформират в действителност. Това е по този начин от една страна тъй като релативно рядко сходни суми се търкалят по улицата в очакване на новия си притежател, само че и се оказва, че 7-цифрените спестявания не са задоволително изискване за спокойни старини.

Това научаваме от  сред 8550 респонденти от 24 страни. 1617 от тях са натрупали активи за по над 1 млн. $. Ще бъде ли за тях " еднакво на знамение " спокойното пенсиониране? За цели 35% от милионерите отговорът е " Да ". За съпоставяне, междинната стойност за всички респонденти е много близка - за 40% безгрижните старини наподобяват мираж.

Защо?

На пръв взор сходен резултат е неочакван, само че създателите на проучването означават един факт, който е изключително годен в сегашната икономическа обстановка - милионът от през вчерашния ден не е същият като милионът от през днешния ден. Освен това, най-богатите вложители разполагат с по над 4 пъти повече активи от междинното, само че внасят едвам 2,5 пъти повече в пенсионен фонд, т.е. приблизително 625 000 $.

Сумата наподобява огромна, само че в случай че се разпредели за 20-годишен интервал спада до равнища доста под прихода преди пенсиониране - и то при все по-високи разноски за храна, сила, медицински грижи и медикаменти. Не оказват помощ и исторически ниските лихвени равнища от последните години, които въздействат на доходността на фондовете.

Така запазването на стандарта на живот минава през работа след възрастта, на която милионерите биха желали да се отдръпват от дейна трудова активност - нещо прекомерно добре познато и на хората с по-ниски приходи.

Именно от това се тормозят 44% от милионерите, взели участие в допитването. 36% са на мнение, че може изобщо да не съумеят да се пенсионират, а 38% чакат да се наложи да разчитат и на обществената система, с цел да могат да живеят обикновено.

Над 40 на 100 са тези, за които тематиката е толкоз стресираща, че я отбягват
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР