Ако нахлуването на Русия в Украйна се превърне в продължителен

...
Ако нахлуването на Русия в Украйна се превърне в продължителен
Коментари Харесай

Украинците са застрашени от бедност

Ако нахлуването на Русия в Украйна се трансформира в нескончаем спор, съвсем 30% от популацията на източноевропейската страна, населявана от 44 милиона души, може да остане под прага на бедността, до момента в който други 62% биха били изложени на риск също да изпаднат в беднотия в границите на една година. Това сочат данните на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН), оповестява " Ройтерс ".

По оценки на украинското държавно управление, войната до момента е предизвикала вреди за минимум 100 милиарда $ върху инфраструктура, като пътища, мостове и лечебни заведения, а също е довела до затварянето на най-малко половината от предприятията в Украйна, до момента в който другата половина работи много под потенциала си.

Посочва се, че тревожният стопански спад и страданията и компликациите, които войната ще донесе на към този момент травмираното население, би трябвало да бъдат сложени на фокус като към момента има време да се предотврати тази мрачна вероятност.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване прикани за неотложно преустановяване на спора.

" За да избегнем по-нататъшни премеждия, опустошения и обедняване, ние се нуждаем от мир в този момент ", акцентира админът на ПРООН, Ахим Щайнер, оповестяват от news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР