Ако наемете лодка от пристанището на остров Сейнт Томас -

...
Ако наемете лодка от пристанището на остров Сейнт Томас -
Коментари Харесай

Мистерия обвива частния остров Литъл Сейнт Джеймс

Ако наемете лодка от пристанището на остров Сейнт Томас - от групата на Американските Вирджински острови, и завиете на изток по кристалните води на Карибите, ще стигнете до частния парадайс на спорния американски милиардер Джефри Епстейн. Стопанинът му го назовава "Литъл Сейнт Джефрис ", до момента в който локалните поданици са му дали други прякори - "Островът на педофилите " и "Островът на оргиите ". На един от хълмовете на покритото с палми райско кътче се издига наподобяваща на палат сграда, боядисана в бяло и синьо, над която се вее американското знаме. В далечината се виждат басейн и бунгала.

Именно тук упрекнатият преди десетилетие в полови закононарушения във Флорида, а сега арестуван за трафик на девойки под 14-годишна възраст милиардер, се възвръща от "бизнес-заниманията си ". Според ширещата се мълва в този "Карибски парадайс " били "доставяни " млади дами, които летели с домакина си до един от четирите съществени острови на архипелага - Сейнт Томас. Оттам те били транспортирани на групи с кораб, наименуван "Лейди Гислейн ", кръстен евентуално на името на яхтата на приятеля му Робърт Максуел.

Малцина островитяни се съмняват, че Епстейн е богат. Той постоянно се приземявал на Сейнт Томас с частния си аероплан, след което хеликоптер го откарвал до райския му ъгъл. Да не приказваме за изхарчените милиони за облагородяване на островчето, което купил през 1998-а за 7.95 млн. щ. $. Собственикът прокарал пътища, посадил голям брой 12-метрови палми, построил няколко вили и наподобяваща на храм сграда, покрита с обагрен в злато купол, който ураганът "Ирма " разрушил.



Местните свидетелстват, че Епстейн не прекарвал доста време на Сейнт Томас, въпреки че най-малко пет негови сдружения са регистрирани тук. Сред тях са фирмите, на които "са зачислени " частните му самолети, както и "Файненшъл концерн " и "Садърн концерн ", чиято активност е разказана като "база данни за ДНК и събиране на информация за човешкия геном ". За управител на офиса е посочена Сесил деДжонг - брачна половинка на някогашния губернатор на територията.

Преди да трансферира бизнеса си на Американските Вирджински острови през 1998-а, централата на "Файненшъл концерн " е била в Ню Йорк и по това време се е наричала "Джей Епстейн енд Ко. " - компания за ръководство на активи, обслужваща само милиардери. Най-видният й клиент бил Лесли (Лес) Уекснър - създател и основен изпълнителен шеф на L Brands - притежател на марката за първокласно долни дрехи Victoria's Secret. Уекснър е посетил "Сейнт Джефрис " най-малко един път, твърди някогашен чиновник на Епстейн, а моделите на Victoria's Secret са били измежду гостите на милиардера.

Преди да се признае за отговорен в полови закононарушения през 2008-а, Епстейн посещавал частния си остров два-три пъти месечно и прекарвал там по четири-пет дни, свидетелства някогашен член на личния състав, поискал анонимност. Той разказва почивките на господаря си като нещо, наподобяващо на Zen-терапия. Епстейн бродел гол до кръста, облечен в къси панталони и обут с джапанки, а предопределена за медитация музика струяла в региона към основното здание, бунгалата и басейна, където се излежавали дами без бански костюми. Бившият чиновник приказва за едно желязно предписание на работодателя си - в никакъв случай никой от личния състав да не попада в полезрението му.

Друга чудноватост на Епстейн била ползата му към "пиратските съкровища ". В случая не ставало дума за златни испански дублони, а за остарели бутилки от ром и за глинени или порцеланови съдове, които служащите откривали. Милиардерът плащал по 100 щ. $ за бутилка от ром, по 1000 $ за здрава паница и по 500 за счупена, само че единствено в случай че от нея била непокътната повече от половината.

Единствената необикновена детайлност в основната резиденция на Епстейн били стоманените сейфове в двата офиса, в които евентуално имало много по-ценни неща от пари. До тези стаи достъп имал единствено икономът.

Дали милиардерът ще се върне в миналото в райския си "Литъл Сейнт Джефрис " обаче зависи единствено от ориста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР