Aко на територията на държавите - членки на НАТО, се

...
Aко на територията на държавите - членки на НАТО, се
Коментари Харесай

Русия предупреди НАТО с реципрочен оръжеен отговор

Aко на територията на страните - членки на НАТО, се появят настъпателни оръжия, които могат да доближат съветските центрове за ръководство, Москва ще бъде принудена да отговори реципрочно. За това предизвести в изявление за „ Российская газета “ съветският заместник-министърът на външните работи Александър Грушко. Грушко, представен от БНР, акцентира, че Русия чака от Съединени американски щати съответен диалог по въпроса за взаимните гаранции в областта на сигурността. По думите му военните учения би трябвало да бъдат отдалечени от линията на прикосновение сред Русия и НАТО, да бъдат усъвършенствани механизмите за попречване на инцидентни произшествия и да бъде избрана минимално допустимата отдалеченост на доближаване сред бойните кораби и самолетите. За задачата, посочи той, е належащо обновяване на контактите по линия на военните.

Разглеждаме най-различни разновидности за ответна реакция, в случай че НАТО разположи въоръжения край границите ни. Така прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков отговори на въпрос за опцията да бъдат ситуирани съветски нуклеарни оръжия в Беларус, съобщи ТАСС. " За никого не е загадка, че разполагането на разнообразни типове въоръжения на НАТО край границите ни, които могат да съставляват заплаха за нас, абсолютно ще докара до съответни стъпки от наша страна, с цел да балансираме обстановката. Тук са вероятни всевъзможни разновидности ", сподели още представителят на Кремъл.

По-рано министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей съобщи, че Минск е подготвен да одобри на своя територия съветски нуклеарни оръжия, в случай че има опасност от страна на НАТО. А президентът на страната Александър Лукашенко преди този момент означи, че ще предложи на Москва да прати нуклеарни ракети, в случай че алиансът разположи нуклеарно оръжие в Полша.

А президентът на Русия Владимир Путин изиска от Съединени американски щати и НАТО юридически гаранции, че пактът няма да се уголемява на Изток и няма да разполага войски и въоръжения в рискова непосредственост до съветските граници.

Миналата седмица Русия съобщи на Съединени американски щати и на натовските страни два проектодоговора за взаимни гаранции за сигурност. Руската страна упорства НАТО да анулира решението си от срещата на върха в Букурещ през 2008 година за приемане на Украйна и Грузия, да приключи военното си съдействие с някогашните руски републики и да изтегли цялата си военна инфраструктура, ситуирана в Източна Европа след 1997 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР