Ако на сцената няма нов политически субект, който да направи

...
Ако на сцената няма нов политически субект, който да направи
Коментари Харесай

Три варианта след изборите чертае Димитър Ганев

Ако на сцената няма нов политически индивид, който да направи мощен заключителен спринт, не чакам електорална гражданска война. Това съобщи пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

По негови думи има голям протестен и углавен избор, който търси своето посланичество. Според Ганев партия на Румен Радев може да го обере, само че единствено в случай че президентът застане отпред , което било мъчно решение и към този момент не е в неговите проекти.

Той уточни, че във възрастовата група 18-30, 18-35, 18-40 относителният дял на гласуващите постоянно е минимален. Ганев регистрира, че по-младите се интересуват по-малко от политика и гласоподават повече, в случай че видят нов политически индивид, който може да направи по-голяма смяна.

Политологът напомни, че мощен юношески избор е имало при гласуването за Национална движение „Симеон Втори", ГЕРБ през 2009 година, ВОЛЯ, Има Такъв Народ и Политическа партия. Тази група обаче най-бързо се разочарова, отдръпва поддръжката си и трансферира благосклонностите си.
 От понеделник ЦИК стартира регистрацията на партиите за изборите
От понеделник ЦИК стартира регистрацията на партиите за изборите

Приемането на документите ще се прави от понеделник до петък, сред 9,30 ч. и 17,00 ч

" Тренд " регистрира . Седмица преди Великден те ще огласят и резултати, които обгръщат и и Живко Коцев. При " Възраждане ", Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия в последните месеци не се регистрира сериозна динамичност.

Ганев уточни, че напрежение в обединението ПП-ДБ е имало от първия ден и то се покачва през преференциите. Според него при доста тежка вреда за Политическа партия, може да се стигне до хипотезата двете партии да се разделят.

По думи на политолога Демократична България евентуално се усеща по-некомфортно в тази коалиция и в сглобката те са заложили на по-слабо посланичество в изпълнителната власт.
 Маркет Линкс: Близо половината българи са разочаровани от политическата обстановка у нас
Маркет Линкс: Близо половината българи са разочаровани от политическата обстановка у нас

Пет партии влизат в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден

" По-скоро ще се явят на изборите дружно. Но в случай че абсурдът се задълбочи и офанзивата, ударите, имиджовите вреди по Политическа партия станат доста тежки, то тогава Демократична България може да види късмет, в който да успее да вземе по-голямата част от електората, който ще остане да гласоподава за ПП-ДБ, и да се яви настрана. Ако Политическа партия инкасира прекалено много вреди, Демократична България ще желае да се разкачи от тях . На изборите Политическа партия ще останат в границите на своята обичайната градска общественост, ще разчитат на тези гласове - към 350 000 до 400 000 на парламентарни избори ", разяснява той.

Ганев очерта три разновидността за нова сглобка. По негови думи държавно управление ще се прави към ГЕРБ.

" Вариант 1 е още веднъж ГЕРБ и Движение за права и свободи да седнат да договарят с ПП-ДБ, т.е. " римейк ". Вариант 2 е да се търси партньорство отвън ПП-ДБ, тъй като на ГЕРБ и Движение за права и свободи не им стига, с цел да имат независимо болшинство. Вариант 3, който не е изключен, е наесен да отидем още веднъж на избори ", заключи той.
 Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден
Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден

Подредбата в Народното събрание остава същата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР