Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави

...
Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави
Коментари Харесай

Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, това ще е лошо за Украйна


Ако на срещата сред министрите на защитата на западни страни в авиобазата на Съединени американски щати Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последствията за Украйна ще бъдат негативни, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8999
" Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднопосочно. Неведнъж сме казвали, че сходни доставки по принцип няма нищо да трансформират, само че ще прибавят проблеми на Украйна и украинския народ ", сподели Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща серпантина, а страните от НАТО се включват в него от ден на ден – индиректно, а от време на време и директно, съобщи през днешния ден прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.

Той прикани Германия, Франция и Украйна " да се разкаят поради своя цинизъм през последните осем години ", когато по думите му тези страни " са играли на " тука има – тука няма " с Минските съглашения. Западът би трябвало да вземе под внимание опасенията на Русия, сподели Песков, запитан какво би трябвало да се направи, с цел да се попречва по-нататъшна ескалация на спора, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Изминалите две години от ръководството на Джо Байдън в Съединени американски щати бяха доста неприятни за двустранните ни връзки, които сега са евентуално в най-ниската си точка в исторически проект, означи представителят на Кремъл. Москва не храни очаквания за възстановяване на връзките с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин към този момент няма проекти за контакти с генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси. С Гроси не престават да беседват съветските " дипломати и (руската държавна корпорация) " Росатом ", съответните ведомства ", заяви също Дмитрий Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР