Ако на евроизборите БСП заедно с ДПС съберат общо 9

...
Ако на евроизборите БСП заедно с ДПС съберат общо 9
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Ако на евровота БСП и ДПС съберат общо 9 мандата, ще има предсрочни избори

Ако на евроизборите Българска социалистическа партия дружно с Движение за права и свободи съберат общо 9 мандата, ще има предварителни парламентарни избори у нас. Това предвижда пред „ Фокус “ проф. Михаил Константинов. Той посочи, че чака ГЕРБ и Българска социалистическа партия да получат най-вече евродепутати, само че на резултатите от изборите за европейски парламент би трябвало да се гледа и за възможен съдружен сътрудник.
„ Ако приемем една такава евентуална коалиция – Българска социалистическа партия плюс Движение за права и свободи, би трябвало да се види дали тя ще има повече мандати в сравнение с ГЕРБ плюс възможните техни съдружници. Евентуални съдружници на ГЕРБ биха били "Обединени патриоти " и една обединена градска десница.
Тук не би трябвало да се гледат единствено гласовете на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия, които ще бъдат близки като брой, а мандатите дружно с тези на един възможен съдружен сътрудник.
Българските евродепутати са 17. Повече от половината от 17, това е 9. Така че Българска социалистическа партия плюс възможен собствен съдружник в случай че имат 9 депутати, това е явна подкана за предварителни парламентарни избори. Това демонстрира, че настроенията в България са се трансформирали. “
Проф. Константинов сподели още, че не чака появяването на нов политически състезател, тъй като за евроизборите е късно, а локалните избори имат друга специфичност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР