Ако можехме да си представим 2024 година, какъв цвят щеше

...
Ако можехме да си представим 2024 година, какъв цвят щеше
Коментари Харесай

Peach Fuzz - цветът на 2024 г. - какво да облечем?

Ако можехме да си представим 2024 година, какъв цвят щеше да бъде тя? Тази нереална мисъл е годишен въпрос за специалистите от Института за цветовете „ Пантон “, които изследват стилните сцени, трендовете в интериорния дизайн, моменти от попкултурата и човешката логика на психиката, с цел да създадат своя избор.

Според техните изследвания нюансът, който дефинира 2024 година, е „ Peach Fuzz “ - лек, прасковен, плодов звук, който внушава мир и успокоение. " Преминаваме през доста разтърсвания в живота си и имаме потребност от цвят, който да е грижлив ", съобщи експертът по цветовете на " Пантон " Леатрис Айзман.

Peach Fuzz е определен на фона на световните спорове и безкрайните източници на стрес.



Името на сантименталния цвят отразява осезаемата страст, обвързвана с нюанса - праскови, меки пера и гладки платове като сатен и коприна. За всичко това бихме могли да се сетим, когато мислим за комбинацията от розово и оранжево.

Леатрис Айзман показва, че деликатният колорит приканва феновете към човешкото преживяване, с акцент върху значимостта на здравето и благосъстоянието за мозъка, тялото и душата.

От топлите цветове на изгрев или залез до уюта на пухкаво одеяло, цветът утвърждава моментите на вътрешно успокоение с дълбоката потребност от общественост, събиране и връзка.



„ Напомни ни се, че жизненоважна част от това да живееш добър и пълностоен живот е да имаш положително здраве, устойчивост и силата да му се наслаждаваш. В свят, който постоянно натъртва на продуктивността и външните достижения,

е значимо да осъзнаем нуждата да насърчаваме вътрешното си аз и да намираме моменти за отмора, творчество и човешка връзка “, разяснява Айзман.

За Лори Пресман, вицепрезидент на института, изборът на цветове тази година е изключително значим, като се има поради, че това е 25-ата годишнина на програмата на " Пантон " за цвят на годината. За Пресман поддържането на цвят, който е синоним на човешка връзка, е алегорично освен за тази година, само че и за общата цел на самата стратегия.



„ С тазгодишния цвят на " Пантон " за 2024 година виждаме нараснал фокус върху общността и хората по света. Те преформулират метода, по който желаят да живеят и правят оценка кое е значимо – това е комфортът да бъдем покрай тези, които обичаме ", написа Пресман.

Прасковените тонове са неизменима част от стилните сцени за пролет-лято 2024, изключително в Милано, където водещи са италиански къщи като Gucci, Jil Sander и Sportmax.



На афтърпартито на Vanity Fair за премиите „ Оскар “ през март Хилари Дъф носеше въодушевена от бельото рокля в прасковен цвят на Dolce & Gabbana. Малко по-късно Ума Търман участва на премиите Women Making History Awards в рокля от габардин Prada за есен-зима 2023 година в същия цвят.

Тази година се навършват и 25 години от самодейността на " Пантон " " Цвят на годината ". Психологията на цветовете, която стои зад последните три избора на Айзман и нейния екип, се корени в издръжливостта, оптимизма, смелостта и силата, препращайки към нашите непрекъснати бурни времена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР