, ако мога да използвам този глагол и да възпре

...
, ако мога да използвам този глагол и да възпре
Коментари Харесай

Проверките на Кирил Петков за фалшиви сертификати – неясна цел и по-скоро плашене

", в случай че мога да употребявам този глагол и да възпре издаването на подправени документи , в случай че въобще има такива. Не го намирам за нещо, което на практика ще донесе позитив. "

Това съобщи пред News.bg юристът по здравно право Мария Петрова за това по какъв начин законово наподобява концепцията на премиера Кирил Петков Министерство на вътрешните работи да се ревизират документите за имунизация на умрелите от COVID-19 жители.

Адвокат Петрова не счита, че в действителност предлагането на премиера ще докара до смяна в държанието нито на здравната общественост, нито на хората, които са резистентни или отхвърлят да се имунизират, само че търсят някакви способи да преодолеят рестриктивните мерки.

Адвокат Мария Петрова не схваща в елементи по какъв начин ще се случи една такава инспекция. Първо задава въпроса във всички случаи на умряли жители, които имат някакъв документ ли ще се прави инспекцията?

Второ - тази инспекция ще се прави единствено поради подозрението, че някои е с подправен документ, което от здравна позиция няма по какъв начин да бъде потвърдено. Така ще е едно безпределно рисково начинание, което ще бъде ненужно претрупан и зает човешки запас.
 Ангел Кунчев не мисли за цялостен локдаун
Ангел Кунчев не мисли за цялостен локдаун

Наблюдава броя за болнично лекуване и пациентите в реанимация

Ако концепцията на премиера Петков е на всеки жители, който е умрял в лечебно заведение, само че има данни, че има зелен документ за имунизация, да се търси някаква корелация сред това какъв брой добре е работила имунизацията и за какво този човек е умрял, тогава би трябвало да се слагат разнообразни въпроси, изясни тя.

От здравна позиция би трябвало да се прегледа въпросът гаранция ли е на 100% имунизацията за това, че човек няма да прекара тежко или да има съдбовен излаз от болестта. Според юрист Петрова такава гаранция не може да бъде дадена.

Отделно от това може да се сложи въпросът и за метода, по който се лекуват българските пациенти и в частност пациентската сигурност в изискванията на коронавирус. Министерство на вътрешните работи може да прави каквито инспекции пожелае в границите на пълномощията си, само че сходни изявления, каквото направи министър председателят Петков, не дава учредения какви ще са тъкмо инспекциите, акцентира юрист Мария Петрова.
 Петима от 12-те инфектирани с Омикрон били имунизирани изцяло преди 9 месеца Обновена
Петима от 12-те инфектирани с Омикрон били имунизирани изцяло преди 9 месеца

9 от пробите са на мъже, 3 са на дами

Тя добави, че когато става въпрос за законово назначена инспекция в интерес на публичното здраве, съответните институции могат да я извършат и не може отбраната на здравна информация сама по себе си или в частност да е причина или спънка за осъществяването на каквато и да е инспекция . Така направеното изказване на премиера Петков не дава изясненост нито каква е крайната цел, нито какви ще е са съответните дейности по тези инспекции, които ще се подхващат или по-скоро в противоположен ред - какви ще са самите инспекции и какво ще се появи от тях, сподели още юрист Петрова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР