Ако министърът на финансите Асен Василев отпусне новия заем на

...
Ако министърът на финансите Асен Василев отпусне новия заем на
Коментари Харесай

Руси Чернев във „Форум Пловдив“: Пловдив е на червено. Но пари може да има за всичко, стига да не се краде!

Ако министърът на финансите Асен Василев отпусне новия заем на Пловдив от 19 млн. лева, общата задлъжнялост на града ни ще доближи 115 млн.лв. Новият кмет би трябвало да има хрумвания по какъв начин да усили приходите в общинския бюджет и първата стъпка в тази посока е да се усъвършенства работата на Общинските предприятия.Това съобщи по време научастието си във„ Форум Пловдив “по Дарик досегашният основен редактор на в. „ Марица “и претендент за кмет на града Руси Чернев.Според него енедопустимо дружество като „ Жилфонд “ да има сред 2 и 3 млн.лв. загуби всяка година.„ Община Пловдив е единствената, която губи от парцелите си. В същото време в Пловдив имаме много притеснителни покупко-продажби, при които се продават общински парцели на извънредно ниски цени “,коментира още журналистът.

Пред слушателите на Дарик той изясни какви са първите стъпки, които могат да създадат общинските сдружения работещи:

·ОП „ Жилфонд “ може да генерира доходи към 25 млн. лева, в случай че общинската администрация се освободи от парцелите, които са в неприятно положение и те бъдат продадени. Сделки могат да се вършат и против обезщетение, с цел да се влагат дейно обществените средства.

·ОП „ Градини и паркове “- комуналните действия на сдружението да бъдат трансферирани в по-голямо дружество като Оперативна програма " Чистота ".

·ОП „ Общински пазари “ да се превърнев печелившо комерсиално дружество( в чиито активи може да бъде и разсадникът, откакто се смени собствеността му).

·Да се сътвори Оперативна програма „ Пловдив Спорт “, което да менажира всички спортни обекти в града, в това число и зала " Колодрум ".

Според Руси Чернев залата би трябвало има извънредно добър мениджмънт, тъй като в нея са вложени над 60 млн. лева, а е видно за всички, че не действа приемливо.

·ОП „ Екобус “ би трябвало да развива активността си интензивно, тъй като в това сдружение е огромниятрезерв за привличане средстваот Европейските стратегии.

Сериозно перо в приходите на локалната хазна би трябвало да са точно европейските средства. ВПланаза интегрирано развиване на Община Пловдив савключени общо9 обекта,но всичкитеса на идейна фаза.За съпоставяне Бургасима18, от които 11 са към този момент с издадени строителни позволения.Работата по европроекти ще даде опция и на чиновниците в администрацията да взимат по-големи хонорари, означи Руси Чернев, който също има опит в подготовката на планова документи при кандидатстване по Европейски стратегии.

Изчистване на общинската администрация от „ мъртви души “ и ефикасното разходване на бюджета също би трябвало да са измежду ограниченията за налагане на финансова дисциплинираност от идващото ръководство на Пловдив.

Приходите от туризъм са другият огромен запас. Градът ни би трябвало да сътвори своя туристически бранд, с цел да развие капацитета си, безапелационен е Руси Чернев.Пари в Пловдив има за всичко, стига да не се краде,категоричен е той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР