„Ако ми поискат оставката, ще я подам. Сам бих я

...
„Ако ми поискат оставката, ще я подам. Сам бих я
Коментари Харесай

Дамян Илиев пред bTV: Бих си подал оставката сам, ако има експертна грешка

„ Ако ми изискат оставката, ще я подам. Сам бих я подал, в случай че мисля, че от експертна позиция не съм прав”. Това разгласи в предаването „ 120 минути” на bTV шефът на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) Дамян Илиев във връзка ескалацията на напрежение след евтаназията на 4000 глави добитък в Ямболско поради чума.
Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Земеделският министър е безапелационен, че без заповед животни не се избиват
Единствената неточност е, че сме медийно слаби, посочи Илиев.

Той изясни също, че няма по какъв начин авансово да се дава доста информация, тъй като ще стартира незаконно придвижване на животни, а точно по този начин се популяризират болестите.

Дамян Илиев повтори, че организацията е работила на база сигурни данни от лабораторни разбори и от България, и от Франция за чума по дребните преживни животни в региона.
Директорът на БАБХ: Няма подозрение, в Ямболско има инфектирани с чума животни Ако имунизираме добитъка, ще има най-малко две години стопански наказания за цяла България, изясни Дамян Илиев
Заболяването е едва познато и към него се упражняват доста хора, счита шефът на БАБХ.

Относно компенсациите, от които се оплакват засегнатите фермери, той счита, че може да се търсят спомагателни благоприятни условия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР