Ако медиите не спазват закона, как могат да имат претенции

...
Ако медиите не спазват закона, как могат да имат претенции
Коментари Харесай

Соня Момчилова: Ако медиите не спазват закона, как могат да имат претенции към гражданите?

„ Ако медиите не съблюдават закона, по какъв начин могат да имат искания към жителите? Какво е известието, което насочат към феновете и слушателите, когато нарушават с лека ръка Изборния кодекс и демонстрират, че няма значение, че ще понесат някаква финансова глоба от ЦИК? “

Санкциите обаче не са съответстващи на пазарните условия, в които действат медиите.

 

Това означи Соня Момчилова, ръководител на Съвета за електронни медии.

 

„ Може би би трябвало да се намерения за актуализиранието им. Но аз постоянно съм вярвала, че водещ е моралът и етиката. Когато се занимаваш с медии, би трябвало да си даваш сметка за задачата, която имаш. Медията възпитава. Тя е този Симеон Стълпник в Стария завет. Стои високо и по нея се равняват всички останали. “

 

Тези резултати, които се стартират от социолозите в изборния ден, са манипулативни, уточни ръководителят на Съвет за електронни медии.

 

Соня Момчилова призна още, че има огромно вътрешно колебание дали би трябвало в една народна власт всеки, който има апетити и планове към властта, да получава достъп до медиите.

 

Тя уточни, че живеем във времена, когато се следи разпад на лидерския модел.

 

„ Трябва обаче да останем в някаква нормалност. Разделителните линии станаха бездни. Медиите са лепилото. Няма друго, което да съдини крайбрежията в обществото “.

 

Соня Момчилова разяснява и бързата реакция на Съвет за електронни медии по случая със скандалния клип, в който се подлага на оскърбление момче със специфични потребности.

 

„ На Съвет за електронни медии не му е работа да се меси и да контролира интернет, само че не може да не реагираме на неща като това. Закономерно е хората да алармират Съвет за електронни медии. В Интернет риалити героите заживяват като действителни герои. Това е един доста заплашителен абсурд “.

 

Тя изясни, че на Балканите има неповторими специфики на медийната среда и те би трябвало да бъдат взети поради, когато се  обсъждат европейски наставления.

 

Председателят на Съвет за електронни медии подсети, че медиите би трябвало да бъдат деликатни, тъй като могат да основават ореол към един индивид на отразяване.

Соня Момчилова открои и казусът с неналичието на регулация на пийпълметрията в България. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР