Ако мечтата ви е да живеете и работите от разстояние

...
Ако мечтата ви е да живеете и работите от разстояние
Коментари Харесай

Канада стартира нова програма за дигитални номади – ето най-важното за нея

Ако фантазията ви е да живеете и работите от разстояние в Канада, в този момент имате късмет.

Канадското държавно управление разгласи за цифрови номади, заяви CNBC.

Съгласно настоящите канадски имиграционни правила цифровите номади, работещи за задграничен шеф, могат да останат в страната със статут на гости за период до шест месеца.

В рамките на новата стратегия цифровите номади могат също по този начин да аплайват за краткотрайно позволение за работа и да останат в Канада за още три години, в случай че си намерят работа при канадски шеф.

" Това е невероятна опция за хората, които желаят да натрупат опит в Канада и в случай че решат, че желаят да останат, откакто времето им изтече, ние ще сме доста щастливи да ги приемем ", съобщи канадският министър на имиграцията Шон Фрейзър пред CNBC.

Основният претекст за представянето на страната като дестинация за цифрови номади е дефицитът на работна ръка в " основни софтуерни специалности ", добавя Фрейзър.

По данни на Randstad Canada, една от най-големите организации за асортимент на личен състав, Канада губи към 0,7% от популацията си в Съединени американски щати всяка година, като по-голямата част от тях са квалифицирани служащи, търсещи по-високоплатени благоприятни условия в региона на технологиите, финансите и други известни промишлености.

Средностатистическият софтуерен служащ в Канада печели към 74 000 $ годишно, оповестява Randstad, до момента в който междинните заплати на софтуерните служащи в Ню Йорк или Сан Франциско надвишават 130 000 $.

Канада се причислява към възходящия лист от над 30 страни, които са въвели сходни стратегии за привличане на цифрови номади, в това число Испания и Португалия.

Ако желаете да кандидатствате за краткотрайна канадска виза, ще ви е нужен публикуван от държавното управление паспорт и доказателство за приход.

Също по този начин би трябвало да сте подготвени да визиите пръстови отпечатъци и да проведете изявление с канадската имиграционна работа.

Но не очаквайте молбата ви да бъде утвърдена незабавно, споделя Маша Съдърлин, шеф на световното корпоративно право и подвижност в Deel, онлайн платформа за човешки запаси.

В рамките на работата си тя оказва помощ на отдалечено работещи чиновници, които пътуват или се местят, да се ориентират във визовите процеси и имиграционните политики на страните.

" Това, че дадена страна афишира виза или стратегия за цифрови номади, не значи, че е измислила по какъв начин да обработва тези заявки навреме ", споделя Съдърлин.

" Визите за цифрови номади са нещо напълно ново и доста страни подценяват нужните запаси, с цел да обработят огромния брой заявки, които одобряват. "

Съдърлин регистрира, че цифровите номади получават утвърждение на молбите си за виза в ОАЕ единствено за няколко седмици, до момента в който в Португалия утвърждението за виза може да отнеме " от три месеца до една година ".

" Подгответе се да бъдете търпеливи, а също по този начин помислете къде желаете да се установите дълготрайно, тъй като не всички страни са толкоз великодушни като Канада и не оферират явен път за приемане на непрекъснато поданство в границите на схемата за цифрови номади. ", добавя специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР