Ако ме бяхте интервюирали преди няколко години, щях да се

...
Ако ме бяхте интервюирали преди няколко години, щях да се
Коментари Харесай

Невролог за мозъчния чип на Мъск: Абсолютно съм убеден, че подобна технология може да се свърже поне на ниво емоции, сензори и двигателна дейност

Ако ме бяхте интервюирали преди няколко години, щях да се отнеса много надменно. Но, имам вяра, че това ще стане, имам вяра, че даже аз ще го доживея. Абсолютно съм уверен, че сходна технология може да се свърже най-малко на равнище страсти, датчици и двигателна активност в идните години. Това сподели в изявление за „ Денят онлайн “ доктор Росен Калпачки - началник на Клиниката по неврология към болница " Света Анна " в София.

Коментарът му бе във връзка новината, че компанията на Илон Мъск Neuralink конфигурира мозъчен имплант на първия си пациент.

Той описа и за софтуера, който употребяват в болница „ Света Анна “. „ Изкуственият разсъдък ни пристигна на посетители ненадейно за мен персонално в нашия център и набира опит съвсем година и става все по-добър. Беше доста забавен програмен продукт, който ни предложиха преди повече от година, който има опция да координира активността по диагностиката на изострен инсулт. Инсултът не се случва единствено денем. Менажирането на изострен инсулт ангажира друго количество хора. Когато става дума за наряди и екипи, тези хора не всеки път са на едно място. Изкуственият разсъдък, черпейки данните от скенера, освен на нашата болница, може доста детайлно да реши кого да повика, разсъни и докара до мястото съвсем преди даже пациентът да е пристигнал физически там “.

„ Св. Анна беше първата болница, която получи документ на хеликоптерната площадка единствено пред няколко дни. И други сътрудници в страната са съвсем подготвени, за благополучие, и ще бъдат сертифицирани в идните дни. Това в действителност ни прави в крайник със актуалните трендове в медицината. Зарадвах се, като чух от господин премиера термина „ Златния час “. Този час в действителност е термин единствено при инсултите. Хеликоптерът ще е супер скъп и за контузии, изключително в отдалечени местности, изключително в обстановки, в които би трябвало доста профилирана помощ, специфична инсталация, експерти. Инсултите би трябвало да могат да се лекуват на от ден на ден места, да се лекуват съвременно във всяка регионална и общинска болница “, разяснява още неврологът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР