Ако Мария Габриел се е почувствала засегната от прилагателните, които

...
Ако Мария Габриел се е почувствала засегната от прилагателните, които
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да преговаряме с ГЕРБ повече в първия мандат, Габриел не става за премиер

Ако Мария Габриел се е почувствала наранена от прилагателните, които използвах в персонално качество, може и да се извиня. Но в качеството й като претендент за министър-председател, мисля, че това, което тя направи, е безусловно неприемливо.


Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " и финансов министър в оставка Асен Василев пред БТВ.

" Мафиотското " е да обявиш състав на кабинет, който не е координиран. Най-честното щеше да бъде да каже, че не го е съгласувала, когато камерите бяха там при президента, само че не го направи. Тя го разгласи с концепцията, че този състав на кабинета е координиран и банкет, и че министрите знаят кои са другите министри в кабинета. Това какво държание е? Това не е почтено държание към българските жители, сигурно не е почтено държание и към преговорния екип, и към министрите, които тя разгласи в този състав на проектокабинета.

Относно извинението - в качеството й на претендент за министър председател тази нейна постъпка е изцяло неприемлива, и демонстрира липса на лидерски качества, липса на опция да запазиш самообладание, когато си под огромно напрежение, липса на опция да устоиш на напън, и да вземеш вярно решение, сподели още Василев.

На дамата Мария Габриел се оправдавам, в случай че се е почувствала наранена, добави финансовият министър в оставка.

На въпрос дали Политическа партия ще се върнат на масата за договаряния, Василев отговори, че те не са ставали от масата за договаряния. " ГЕРБ-СДС станаха от масата на договарянията. Имаше още 7 дни в границите на мандата за договаряния. Не разбрахме от кое място пристигна това бързане и тези крайни периоди при изискване, че Конституцията даваше цяла седмица за договаряния. Трябва да обсъдим всичко в Националния съвет на Политическа партия, и да забележим края - тъй като това, което се случи с този първи мандат.

Не можех да допускам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него ", изясни Василев.

Г-жа Габриел ще изтегли ли този кабинет, или ще чака да се гласоподава в Народното събрание, попита съпредседателят на Политическа партия.

Както споделих, Габриел, съгласно мен, не може да бъде министър-председател на България. Не може поради тази постъпка, която демонстрира цялостна липса на персонални качества за министър председател. Тя зачерта първия мандат. Шанс за договаряния за в първия мандат към този момент няма, би трябвало да гледаме напред към втория мандат, сподели още Василев. Ние седяхме до последно, имаше още 6 дни да се договаря в първия мандат, ясно декларирахме, че с първия мандат желаеме да има държавно управление, само че не може да се подхожда по този начин към страната и да си играеш по този начин със съдбините на България.

За нас разновидността Габриел да бъде ротационен министър председател е зачеркнат вечно. Ние сме при започване на изцяло нови договаряния сега. Нека да спрем с шегите за това Борисов да бъде министър председател в наш мандат за сформиране на държавно управление, добави Василев. Не знам Кирил Петков да е преговарял на тематика съглашение с Пеевски. Христо Иванов преговаряше текстовете на съглашението, започнахме на бял екран на един компютър и Иванов работеше по противоречивите текстове.

Със сигурност е имало диалози ген. Атанас Атанасов да влезе в службите за сигурност, посочи съпредседателят на Политическа партия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР