Ако македонската страна се беше заела да работи интензивно по

...
Ако македонската страна се беше заела да работи интензивно по
Коментари Харесай

Румен Радев потвърди позицията ни за РСМ

Ако македонската страна се беше заела да работи интензивно по пакета " Пет плюс едно ", в този момент можех да дам одобрителен отговор, само че не мога, разяснява Румен Радев възможната опция Република Северна Македония да извърши условията до лятото, с цел да получи зелена светлина от България за договаряния с Европейски Съюз. Европейската интеграция на Западните Балкани е била измежду тематиките, обсъждани от българския президент и португалския му сътрудник Марселу Ребелу де Соуза в Порто.
Българският президент напомни, че страната ни към този момент изрази безусловна поддръжка за Албания, само че на районен съд Македония ще й бъде належащо повече време, с цел да извърши нужните условия.
Радев поздрави португалския си сътрудник за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз, в границите на което е създаден пакетът " Пет плюс едно ", основаващ се на осъществяването на правилата, залегнали в Копенхагенските критерии - недискриминация, съблюдаване на човешките права, унищожаване на езика на омразата и запазване на културното завещание на България в югозападната ни съседка.
" Португалия препотвърждава своята позиция във връзка с Западните Балкани, а точно - те да не се не помнят. Португалия вижда и прави оценка труда и напъните на президента Радев и България във връзка с присъединението на районен съд Македония в Европейски Съюз. Ние не сме срещу присъединението, а по-скоро би трябвало да се търсят пътища за разговор ", съобщи португалският президент.
Двамата водачи разискаха настоящи политически въпроси и приканиха за без значение следствие, което да откри употребявано ли е химическо оръжие в Украйна.
Президентът Радев беседва още с премиера Антониу Коща и с ръководителя на Народното събрание Аугущо Сантош Силва. В края на двудневното си посещаване президентът се срещна с представители на българската общественост в Лисабон.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР