Ако лидерството бъде сведено до най-основните си елементи, то може

...
Ако лидерството бъде сведено до най-основните си елементи, то може
Коментари Харесай

Когато хората чувстват, че не се уважавани

Ако водачеството бъде сведено до най-основните си детайли, то може да бъде разказано единствено накратко – задаване на нужните условия, с цел да могат хората да печелят в работата.

За това е значимо да внимавате за тези четири червени флага, които подсказват, че вашите мениджъри, без значение от равнището им в йерархията, просто не съблюдават това главно предписание на водачеството.

Когато хората усещат, че не се уважавани

В извършена от ResumeLab през анкета от 2020 година на тематика какво прави един водач „ неприятен “, цели 72% от респондентите са споделили, че шефът им се държи с тях по недодялан или метод. Близо 70% от интервюираните са споделили, че ръководителят им ги подлага на критика пред техните сътрудници, а 83% от тази група са декларирали, че това ги кара да се усещат зле. Може би най-стряскащите данни от това прочуване са, че цели 42% от неприятните водачи, с които са си имали работа интервюираните, са упреквали другите за своите неуспехи – нещо, което 84% от чиновниците считат за незаслужено.

Когато шефовете мислят, че в никакъв случай не бъркат

Работили ли сте в миналото за началник, който постоянно е прав, а вие постоянно грешите? За човек, който отхвърля да поеме отговорност и в никакъв случай не признава, че е сбъркал? Това е оня вид управител, който е по-загрижен за това защищити репутацията си, в сравнение с да задоволи потребностите на екипа. Този вид държание също е голям червен байрак, който не можете да пренебрегнете.

Когато шефовете демонстрират тормозят подчинените си

Изследванията демонстрират, че една от най-честите форми на некадърно и деструктивно лидерско държание е т.нар „ дерайлирано водачество “. С този термин се отбелязва метода на  лидерите, които тормозят, унижават, манипулират и мамят своите чиновници. Те също по този начин постоянно не могат да бъдат открити на работното място, било то тъй като лимитират достъпа на другите до офиса им, или просто тъй като липсват.

Когато шефовете си приписват цялата заслуга за реализиран триумф

В изследване на BambooHR повече от 1000 основани в Съединени американски щати чиновници са били запитани да оценят 24 „ типични държания “, демонстрирани от шефове, от „ изцяло задоволително “ до „ изцяло недопустимо “. Какво е най-лошото лидерско държание съгласно тях? Данните на BambooHR демонстрират, че цели 63% от респондентите считат за недопустимо, когато шефовете си приписват заслугите за отборен триумф. Те също по този начин споделят, че това е нещо, което би ги предиздвикало да изоставен работа. Жените са изключително чувствителни към този вид държание, като цели 71% от участничките в анкетата го считат за допустимо най-лошото нарушение за един водач.

……………

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР