Ако лидерът на столетницата споделя принципите на нашите евродепутати, тя

...
Ако лидерът на столетницата споделя принципите на нашите евродепутати, тя
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат на Нинова да стане член на ЕНП/ГЕРБ

Ако водачът на столетницата споделя правилата на нашите евродепутати, тя би могла да стане член на Европейската национална партия и да показва позициите на ГЕРБ.

Това разгласи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на изключителна конференция в централата на партията.

 Нинова прикани Борисов да се въздържа от неистини
Нинова прикани Борисов да се въздържа от неистини

Обвинява премиера в двойна външна политика

Биков изясни, че от партията са принудени за следващ път да дават конференция, с цел да опровергаят думите на един политик, станал прочут с прозвището " госпожа неистина ".
Той оцени конфликтът сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия по въпроса за процедурата на Европейския парламент против Унгария като " конфликт сред една лидерка на втората по мощ партия и действителността ".

В Европейския парламент нашите евродепутати гласоподаваха срещу декларацията, която приканва за лишаване на гласа на Унгария. Нито една страна, член на Европейския съюз, не може да бъде с изцяло лишен глас, тъй като това не е европейска политика, посочи Биков.

 Унгарската алтернатива на Борисов
Унгарската алтернатива на Борисов

Отлагането на позиция от страна на Борисов не е лишено от логичност, написа Димитър Петров

Той напомни, че държавното управление на свое съвещание е взело решение за разработване на българската позиция по кое време въпросът да бъде подложен в Съвета на Европейския съюз и позицията да бъде в същата посока, в която са дали своят вот и българските евродепутати.

" Кога се чака да бъде сложена не е ясно, само че би могла да бъде сложена и след една, две или три години. Ние ще имаме позицията, която сме имали до този миг ", уточни се герберът.

Сергей Станишев, Момчил Неков, Петър Курумбашев и Георги Пирински са дали своят вот по четири разнообразни метода. Единият е дал своя вот за, другият срещу, третия не е дал своя вот, а четвъртият въобще не е бил в залата, недоумява Биков.
Той допусна, че водачът на столетницата може би показва персонална позиция , а не позицията на партията си.

 Борисов чака по кое време президентът няма да повтори Нинова
Борисов чака по кое време президентът няма да повтори Нинова

Призова го да си направи партия, да се яви на избори

След като е минало гласуването в Европейския парламент, тя е събрала управлението на Българска социалистическа партия и те взели решение, че те са срещу декларацията, която е подкрепена от нейния европейски шеф Сергей Станишев, посочи Биков. Според него позицията на Българска социалистическа партия е " желаех да гласоподавам, само че нямах предпочитание " .

Той изясни, че българските ползи, не постоянно са в синхрон с унгарските, само че тези, които са споделили на Корнелия Нинова, че би трябвало да симпатизира на премиера на Унгария Виктор Орбан, е трябвало да ѝ обяснят, че Орбан е министър председател на Унгария, а тя е водач на политическа партия.

 Нинова скочи в отбрана на Орбан: Санкциите против Унгария разделят Европа
Нинова скочи в отбрана на Орбан: Санкциите против Унгария разделят Европа

И тя настоя Борисов да поддържа Орбан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР