Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее,

...
Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее,
Коментари Харесай

Рей Бредбъри: Усмихвайте се, не доставяйте удоволствие на бедите!

„ Ако криеш незнанието си, никой няма да ти се присмее, само че и в никакъв случай нищо няма да научиш. ”



„ Има по-лоши закононарушения от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш. ”

„ Получих образованието си в библиотеката. Напълно гратис. ”

„ Лудостта е относителна. Тя зависи от това кой кого в коя клетка е затворил. ”

„ Бъди това, което си, и погреби това, което не си. ”

„ Не може тъкмо да се дефинира моментът, в който се поражда другарството. Както когато пълниш капка по капка някакъв съд с вода, най-накрая идва една капка, която го препълва, по този начин и в поредицата от прояви на другарство идва една, която сграбчва сърцето ти... ”

„ Разбра, че всички хора са така; че всеки човек в себе си е самичък. ”

„ Усмихвайте се, не доставяйте наслаждение на бедите! ”

„ Любовта – това е да искаш да преживееш с някого всички годишни времена. ”

„ Често съм упрекван, че съм прекомерно прочувствен и прочувствен, само че аз имам вяра в честния сантимент. Нуждата да се прочистваме понякога е изначална. Хората нямаше да имат язви и щяха да живеят най-малко 5-6 години повече, в случай че можеха да плачат по-добре. ”

„ Прави каквото обичаш и бит каквото правиш. ”

„ Злото има единствено една мощ – тази, която самите ние му даваме. ”

„ Малките наслади и дребните неща костват повече от огромните. Една разходка в пролетното утро е по-хубава от стокилометровото странствуване с най-бързия автомобил. ”

„ Трябва да се научиш по какъв начин да не се вкопчваш, преди да се научиш по какъв начин да придобиваш. Животът би трябвало да бъде докосван, а не удушаван. Трябва да се отпуснеш, от време на време да оставяш нещата да се случват, а различен път да се движиш дружно с тях. ”

„ Някои хора стават тъжни доста млади. Няма специфична причина, наподобява просто по този начин са родени. Те се нараняват по-лесно, уморяват по-бързо, плачат по-рано и помнят повече и, както споделих, стават тъжни по-млади. Знам, че съм един от тях. ”

„ Дядо ми споделяше, че всеки би трябвало да остави нещо след себе си, когато почине. Дете или книга, или картина, или къща, или чифт обувки, които е изработил. Или пък градина, която е посадил. Нещо, до което ръката ти се е докоснала по подобен метод, че да има къде да отиде душата ти, когато умреш. И когато хората погледнат дървото или цветето, което си посадил, ще те видят в тях.

„ Върви до ръба на скалата и скочи. Направи си крила по пътя надолу. ”

„ Някой постоянно чака някого, а другияТ в никакъв случай не се завръща вкъщи. Винаги някой обича някого малко повече, в сравнение с е обичан, и след време този някой изпитва предпочитание да унищожи другия, с цел да не му предизвиква болежка. ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР