Ако Корнелия Нинова иска оставка – може, тогава не е

...
Ако Корнелия Нинова иска оставка – може, тогава не е
Коментари Харесай

Борисов: Е как за Нинова може, а за Габриел не може?

Ако Корнелия Нинова желае оставка – може, тогава не е вмешателство. Но в случай че Мария Габриел желае оставка – а, тогава към този момент не може, тогава е вмешателство. Е, по какъв начин по този начин става? Нека мерим всичко с един критерий!

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на партиен брифинг. Реакцията му идва след изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че „ главата на Гешев е част от договорка за държавно управление. “

Той отхвърли да има връзка с членовете на Висш съдебен съвет и разшири тематиката за вмешателството отвън обсега на Българска социалистическа партия:

„ Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов желаят оставката на Гешев, не е вмешателство, не е политически въпрос. А когато Мария Габриел спомене, вие питате има ли вмешателство “.

Борисов изясни още, че идните диалози с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ще са обществени.

„ До този миг не сме говорили с друга партия, тъй като вложихме всичко да се получи с ПП-ДБ, само че получихме шикалкавения всеки ден. Някакви измислени пътувания, хайде вторник вечер, но през днешния ден е неделя, ние работим. Утре ние в 15 ч. би трябвало да знаем има ли късмет да се направи държавно управление, или вкарваме в злополуката България. Има ли някой от вас, който да смята че тези две години служебни държавни управления са сполучливи за България? в случай че има подобен да си вдигне ръката, няма подобен. На 10 юни страната няма да може да заплаща и пенсии, в случай че няма бюджет. Утре госпожа Нинова, господин Карадайъ и господин Трифонов би трябвало да ни отговорят кой вид да предприеме госпожа Габриел. Няма обединения, с две от тези партии Кирил Петков е бил съдружен сътрудник – с Българска социалистическа партия и с Има Такъв Народ. Тук ще търсим отговорността на всички “, акцентира Борисов.

Етикети: Бойко БорисовГЕРБ-СДСполитическа криза
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР