Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да

...
Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще чака на горива от Русия

„ Ако спорът в Газа се задълбочи, Европа ще би трябвало да разчита на Русия за горива “, съобщи пред Нова телевизия финансистът Любомир Дацов. „ Това ще бъде доста неловка обстановка. Спекулирам, може и да не стигне до там. Ако арабските страни блокират Европа, няма от къде да се вземат енергийни източници. Остават Колумбия и още няколко страни, само че няма да се задоволи търсенето, което пък ще удвои цените “.

Дацов напомни ескалацията в района през 70-те години на предишния век, когато арабският свят е наложил протест на петрола за Стария континент. По думите му рискът нараства.

Дацов разяснява и тематиката за отнемането на дерогацията на „ Лукойл ”. Според него там са намесени доста бизнес ползи.

„ Наличието на двойни стандарти във взаимоотношенията не водят до изчистване на проблемите в света ”, безапелационен е финансистът.

Той е песимистичен във връзка с новата концепция на държавното управление за питателните вериги у нас.

По думите му самодейността „ Достъпна за вас ”, която планува супермаркетите да разгласяват стоките с най-ниски цени, е обречена на крах. Според него конкуренцията в бранша съществува и тя е извънредно яростна.

Любомир Дацов открои различен проблем като по-значителен – вносът на незаконни плодове и зеленчуци у нас по контрабандни канали.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР