Ако колумбийският наркобарон Пабло Ескобар беше жив, той почти сигурно

...
Ако колумбийският наркобарон Пабло Ескобар беше жив, той почти сигурно
Коментари Харесай

Луксозният живот на Ел Чапо, достоен за Пабло Ескобар

Ако колумбийският наркобарон Пабло Ескобар беше жив, той съвсем несъмнено щеше да завижда. Мексиканецът Хоакин Гузман Лоера, прочут още като "Ел Чапо ", който си завоюва същата известност на всесилен наркотрафикант, без подозрение е обичал лускозните неща, даже може би още повече от починалия си „ сътрудник “.

Сега тези неща стартират да излизат на бял свят по време на делото против Гузман, което сега се води в Ню Йорк.

Подобно на всеки уважаващ себе си латиноамерикански водач на картел, откакто играе ролята на незаменима дясна ръка, след това Ел Чапо оглавява картела Синалоа в продължение на 25 години.

Той разполага (или разполагаше) с голямо имение в Гуадалахара, столицата на щата Халиско в западната част на Мексико. В имението му има няколко басейна и тенис кортове, само че това е по-скоро тривиално за наркобарон от неговата големина.

Нещо по-оригинално, Ел Чапо има зоологическа градина (подобно на Ескобар) с обичаните му диви животни, измежду които тигри, лъвове, пантери, както и малко влакче, с което обикалял из комплекса. Влиятелните хора като него наподобява са просто пораснали деца.

За провинциалния си живот наркобаронът, чиято най-голяма стока бе кокаинът, имал ранчо във вески мексикански щат, а за отмора къщи на доста плажове из страната. Най-луксозната му къща се намира в Акапулко - известния тохоокеански курорт, която той купил минимум за 10 млн. $, написа euronews.

Съпругите на някогашни наркобосове разкриват по какъв начин са криели парите сиБратята близнаци от Чикаго Маргарито и Педро Флорес помогнаха за ареста на един от най-опасните наркотрафиканти в света – Хоакин „ Ел Чапо “ Гузман

Където има плаж, там има и лодка, само че в този случай не каква да е. Любимата яхта на Ел Чапо се назовава "Чапито ". На наркобарон като него се постанова да пътува и на дълги дистанции, без значение дали по работа или за наслаждение, а за това той разполагал с четири частни самолета.

Хоакин Гузман Лоера пътувал до Колумбия, Бразилия, Панама, Куба, както и до най-различни дестинации в Европа и Азия. Знае се, че е посещавал Тайланд, където можел да купува на ниска цена хероин и да го продава с голяма облага в Съединени американски щати.

Понякога някогашният му началник ненадейно изпитвал предпочитание да посети Макао, единствено с цел да поиграе в казино, или пък да отиде в Швейцария, с цел да поработи върху въшния си тип, описа в съда очевидецът по делото Мигел Анхел Мартинез. Покаялият се Мартинез, който съобщи, че на 61-годишна възраст Ел Чапо няма бели косми по главата си, разкрива, че той имал престой в швейцарска клиника, където "може да ви инжектират кафези, тъй че да останете млади ".

Стойността на всичкия този разкош не може да бъде изчислена. За да вникне в нея, човек би трябвало да прегледа данните, предоставени от обвиняването по време на процеса. В Мексико сити през 90-те години Ел Чапо получавал по до три самолета съвсем всеки месец, натъпкани с милиони долари – плодовете от невероятните му продажби на кокаин. В доста от именията му са открити скрити каси.

Повече четете ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР