Ако кметът Здравко Димитров беше спазил закона и бе възложил

...
Ако кметът Здравко Димитров беше спазил закона и бе възложил
Коментари Харесай

Вл. Славенски: Ако беше спазен закона, щяхме вече да сме забравили за непочистеното корито на Марица

Ако кметът Здравко Димитров беше спазил закона и бе упълномощил почистването на река Марица още първия път с открита процедура, щяхме да сме не запомнили за казуса. Това съобщи в Обзорната стратегия на Дарик Пловдив общинският консултант от Демократична България в града на тепетата Владимир Славенски. Групата на партията в локалния парламент внесе следващото запитване до градоначалника на последната сесия на Общински съвет, в което упорства за отговори по кое време ще бъде почистена реката. В отговор кметът Здравко Димитров не за първи път насочи към Демократична България Пловдив обвинявания в популизъм по проблема и съобщи, че последната социална поръчка е в съда.

По последните данни на Областна администрация, обраслото с гъста растителност дъно на Марица в града, е едно от трите рискови места в региона при вероятно ново огромно водно злополучие.

„ След намесата на Демократична България Пловдив преди повече от две години, Община Пловдив беше принудена да се откаже от опитите си да заобиколи закона и да разпореди поредно, посредством непосредствено възлагане, почистването на една и съща компания. След обещанията, че ще бъде готова и извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки, с която най-сетне да се почисти коритото на реката, чието положение фрапантно се утежнява в последните години, това беше направено през предишния ноември, само че от този момент средствата, отпуснати от предходното служебно държавно управление в размер на 1,5 милиона лв., са неусвоени “, сигнализира Славенски.

По думите му, рискът от наводняване продължава да е огромен, тъй като произнасянето на Върховен административен съд по обжалването пред Комисия за защита на конкуренцията на поръчката от двете отстранени от конкурсната конкуренция компании може да се чака чак през есента.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР