Ако Карлес Пучдемон не се съгласи да освободи поста си,

...
Ако Карлес Пучдемон не се съгласи да освободи поста си,
Коментари Харесай

Пучдемон може да бъде обвинен в незаконно упражняване на власт

Ако Карлес Пучдемон не се съгласи да освободи поста си, откакто испанското държавно управление го в профил като водач на Каталуния през вчерашния ден, може да бъде упрекнат в нелегално практикуване на власт, написа в. „ Мундо “.

 © Българска телеграфна агенция
Министерският съвет на Испания през вчерашния ден утвърди отстраняването на локалния министър председател и цялото районно държавно управление. Мадрид не е длъжен да ги уведомява за своето решение, защото е оповестено в Държавен вестник. От този миг те престават да получават заплата за предходните изпълнени функционалности.
 От нашите пратеници: След тържествата в Барселона е ред на „ студения душ “ От нашите пратеници: След тържествата в Барселона е ред на „ студения душ “
Нощ на митинги в Испания. Политическата рецесия доближи своя връх - испанският министър председател Мариано Рахой уволни каталунското държавно управление, часове след кат...

За нелегално осъществяване на пълномощията, наказването е отнемане от независимост от една до три години. Според вестника, ограниченията на Мадрид за разрешаване на обстановката в района допускат премахването на 141 души от постовете в Каталуния.

В петък Народното събрание на Каталуния утвърди резолюция за оповестяването на самостоятелна република, а Народното събрание в Мадрид от своя страна утвърди задействането на член 155 от Конституцията, който дава право автономията на богатия район да бъде прекъсната.
Още по тематиката Каталунският парламент разгласи самостоятелност
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР