Ако кандидатствате за работа, може да изглежда, че всичко, което

...
Ако кандидатствате за работа, може да изглежда, че всичко, което
Коментари Харесай

Бивш служител по подбор на персонала в Google разкри грешката при кандидастване за работа, която масово се допуска

Ако кандидатствате за работа, може да наподобява, че всичко, което би трябвало да извършите са няколко елементарни стъпки. Да се уверите, че автобиографията ви отразява езика на описанието на длъжността, мотивационното ви писмо да изяснява за какво желаете позицията и да сте изпратили нужните материали.

Според Нолан Чърч, експерт по асортимент на личния състав, работил в DoorDash и Гугъл, съвсем всички пропущат още една стъпка.

Тя идва откакто изпратите кандидатурата си за работа.

Да последвате кандидатстването си със известие в LinkedIn и персонализиран имейл до мениджъра по наемане на личен състав. А може даже да изпратите имейл до основния изпълнителен шеф.

Когато Чърч работи в DoorDash, основният изпълнителен шеф Тони Сю получаваше такива имейли. “Той ги препращаше непосредствено към мен всякога “, споделя той, добавяйки, че „ евентуално през 90% от времето са провеждали диалози с тези хора “, които са ги изпратили.

Дори в случай че компанията, в която кандидатствате, е Amazon и би трябвало да изпратите имейл до Анди Джаси, направете го, споделя Чърч. Той може да не е този, който чете този имейл, само че някой от екипа му може да го види и да го препрати на отдел “Човешки запаси ” или на вицепрезидент в компанията.

Ето по какъв начин да напишете тези известия

Трябва да обясните за какво сте идеалният претендент за ролята. По отношение на това по какъв начин да започнете да пишете тези известия, първо изпратете такова в LinkedIn. Добавете основния изпълнителен шеф и мениджъра по наемане на работа на уеб страницата и им изпратете едно изречение. Просто, че преди малко сте кандидатствали за тази роля. След това потърсете техните имейли в обществените медии или на уеб страницата на компанията.

За някой, който е основен изпълнителен шеф на компанията, това нормално е първото име @ името на домейна на компанията точка com.

В имейлите си представете себе си и това, което вършиме.

Повторете, че сте кандидатствали за тази роля, обяснете за какво сте идеалното решение, след което обяснете за какво харесвате компанията. В идеалния случай част от това към този момент ще бъде отразено както в автобиографията, по този начин и в мотивационното писмо.

Можете да извършите това с шест фрази.

Можете също по този начин да прикачите материалите за кандидатстване към имейла.

Защо тази връзка е толкоз сериозна?

Първо, „ тъй като никой различен не го прави “. Ще ви помогне да се откроите. Второ и също толкоз значимо, „ това е нещото, за което се интересува всеки управител по наемане на личен състав “, споделя той. „ Защо сте подобаващ за ролята? “

Работата на хората, които сортират личен състав, е да намерят индивида, който ще се показа най-добре в ролята, която би трябвало да се запълни. Ако сте създали спомагателната стъпка да обясните за какво сте този човек, вие сте свършили част от работата им вместо тях. Това демонстрира, че „ вършиме изследване, демонстрира, че в действителност желаете работата и сте ангажирани да я получите “.

В един съвършен развой на набиране и двете страни се правят оценка взаимно. Ако сте се заели с този развой, това в действителност прави работата на другата страна доста по-лесна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР