Ако кажа, че ВМРО има по-големи заслуги от Съветската армия

...
Ако кажа, че ВМРО има по-големи заслуги от Съветската армия
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ако кажа, че ВМРО има по-големи заслуги от Съветската армия за спасението на българските евреи, ще бъда прав

Ако кажа, че Вътрешна македонска революционна организация има по-големи заслуги от Съветската войска за спасението на българските евреи, ще бъда прав, тъй като това е историята. С тези думи през днешния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява абсурда от вчерашния ден.

" От петимата видни жители от Инициативния комитет в Кюстендил през 1943 година, които отиват при народния представител Димитър Пешев и го ангажират с петицията за спасяването на евреите, трима са членове на Вътрешна македонска революционна организация ", обясни военният министър, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов посочи, че спасението на българските евреи е дело на българския народ, тъй като българите постоянно са били толерантни към другите. " За разлика от доста други страни, в които антисемитизмът е бил политика, в България той в никакъв случай не е имал своите проявления ", уточни министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР