Ако животът ти беше филм, какъв щеше да е неговият

...
Ако животът ти беше филм, какъв щеше да е неговият
Коментари Харесай

Васил Петров написа първия си саундтрак – чуйте го на 22 юни...

Ако животът ти беше филм, какъв щеше да е неговият саундтрак? Васил Петров си задава този въпрос започвайки работа по основаването на няколко кино тематики, които той взема решение да включи в симфоничното си турне. Композира саундтрак към неговия филм, т.е. към неговия живот. Три авторски тематики ще може да чуете за първи път онлайн в симфонични оркестрации с джаз трио по време на концерта му „ SymphoNY way” 2 на 22 Юни на сцената на Летния спектакъл Бунарджика от 20:30ч.



Васил Петров - “Винаги ме е вълнувала филмовата музика и изключително композитори като - Джон Уилямс, Лало Шифрин, Джери Глодсмит, Алън Силвестри и други майстори на филмовата музика. Винаги съм желал да се занимавам и с това и паднемията ми даде тази опция. Дано да ми се отдава. “

Освен филмовите тематики на Васил Петров, на концертите слушаме и новият му албум – LOVE SONGS Vol.1, както и знакови композиции, като филмовите тематики - Schindler`s List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, боса нова тематиката The Girl from Ipanema, поп класиката Can`t take my eyes of off you. Включва версия на песента на Стинг - Fragile, и превъзходен прочит на Бийтълс - Something, Yesterday и Michelle. Дюк Елингтън и ориенталският му джаз стандарт Caravan също участва в аранжимент на Христо Павлов, както и шлагерите на Синатра - My Way, Strangers in the night, New York, N.Y. и някои изненади. Всички те в симфоничен прочит на Врачанска филхармония с джаз трио с надарените музиканти - Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас китара) Кристиян Желев(ударни). Диригент е Христо Павлов, а специфичен посетител солист е виртуозната цигуларка и притежател на голям брой международни и влиятелни награди – Зорница Иларионова. Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Припомняме, че впечатляващата стратегия „ SymphoNY way “ на Васил Петров с Врачанска филхармония, получи първа премия за „ Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020 " по Българска национална телевизия в категория „ Джаз “.

Турнето ще премине и през Сливен на 21 Юни, на 29 Юни в Карлово – Летен кинотеатър. В Бургас гостуват на 1 Юли на сцената на Летния спектакъл, на 3 Юли в Петрич на стадион Цар Самуил, 8 Юли са в Ямбол – Лятно кино, 10 Август в Плевен – двора на историческия музей, 11 Август във Велико Търново – Летен спектакъл, 26 Август в Търговище - Арена Търговище, 6 Септември в Ловеч, 7 Септември в Шумен – Студенски парк, 8 Септември в Русе – Канев център, 22 Септември в Созопол – Амфитеатър Созопол.

Медийни сътрудници на концерта са Радио 1, Катра Фм, Трюфик Нюз и вестник Марица.

Билети от касата на МаскАрт, във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информативен център на пл. „ Римски стадион”, билетна каса на Античен спектакъл, в Градски дом на културата „ Борис Христов” и други, както и онлайн в мрежата на ивентим.

Всички концерти ще се проведат при цялостно съблюдаване на наредбите за разстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Местата са мощно лимитирани, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и 50% потенциал на залите.

За спомагателна информация на страницата на Васил Петров:

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР