Ако живеете в малък град и ви предстои екскурзия до

...
Ако живеете в малък град и ви предстои екскурзия до
Коментари Харесай

Екзотични валути се търгуват по градчета и села

Ако живеете в дребен град и ви следва екскурзия до екзотична страна , покупката на локална валута може да се окаже сериозен проблем. Ще би трябвало да пътувате до София или до различен огромен град, с цел да се снабдите с нея. Носенето на евро или долари не постоянно взема решение казуса, тъй като изобщо не се знае на какъв стадий от пътуването си ще имате опция да ги обмените, при какъв курс и дали няма да ви излъгват.

Технологиите идват на помощ и неотдавна от всички обитаеми места у нас може да се купуват задгранични пари и скъпи метали през интернет, написа. Услугата е въведена от една от фирмите, които търгуват с валута и капиталово злато на нашия пазар и действа от близо половин година.

Най-търсени са екзотични валути като японска йена и малайзийски рингит , които се намират мъчно даже по банковите клонове в огромните градове, обясниха от компанията пред изданието. " Доставката се прави от куриерска компания до адреса на клиента или до определен офис на куриера. По избор може да се реализира и с инкасо автомобил. Разноските за това се поемат от клиента ", показаха от компанията.

Инкасото е наложително при покупката на валута или скъпи метали на стойност над 30 000 лв.. Именно за сходни поръчки, които почти се равняват на 400 грама злато или 21 кг сребро, се постанова транспорт с брониран автомобил .

Услугата действа като всеки онлайн магазин - потребителят би трябвало да даде персонални данни, да избере метода на доставка и заплащане. А единствено за първите 4 месеца на услугата продажбите са нарастнали с над 350%.
 
 ThinkStock/Getty Images

В дребните селища съществува и различен проблем, който новата онлайн система претендира да позволи. Колкото е по-малък градът, толкоз повече локалните обменни бюра и заложни къщи работят на по-неизгодни за клиента цени , тъй като са монополисти. На доста места банкови клонове изобщо няма, а банкоматите са същинска необичайност. Вероятно точно това изяснява и непрекъснатия растеж на интереса към виртуалното обмен бюро, откогато то е стартирало през юли.

" Интересът е огромен, защото услугата е доста комфортна за потребителите от градовете и селата, където мъчно се намират характерните валути, които ние предлагаме. За хората е по-удобно, защото не им се постанова да пътуват до огромния град, с цел да си ги закупят. Това им икономисва време и пари ", обясниха от компанията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР