Ако живеете в хроничен или тревожност, можете да се преборите

...
Ако живеете в хроничен или тревожност, можете да се преборите
Коментари Харесай

Захар, сол и кофеин - врагове на спокойствието?

Ако живеете в продължителен или тревога, можете да се преборите с терапия, медитация, йога, само че и с вярно хранене . Безпокойството може да бъде породено от избрани храни, които одобряваме, написа БГНЕС.
Захар.  Във всяка стресова обстановка посягаме към нещо сладко. Това е естествена реакция на организма - сладката храна подтиква производството на серотонин (хормона на щастието), който е нужен в такива моменти. Експертите обаче не предлагат да се търси серотонин с десерти , защото рафинираната захар в състава им провокира неочакван скок в кръвната глюкоза. Скокът постоянно е съпроводен от внезапен спад, който ви прави изтощени и депресирани. Плодовете или какаото (натурално какао на прахуляк без добавена захар) ще заменят рафинираната захар - ще ви обезпечат доза серотонин, само че няма да причинят внезапна смяна в равнището на кръвната захар.
 Пет метода по какъв начин да откажем захарта по-лесно Пет метода по какъв начин да откажем захарта по-лесно
Искате да спрете сладкото, само че не знаете от къде да започнете? Не се тревожете - този материал е тъкмо за вас. Ето пет метода за това ка...
Сол. Излишъкът на натрий в организма предизвиква освен нараснала жадност, само че и повишение на кръвното налягане , което от своя страна може да служи като катализатор за възстановяване на реакцията на организма към напрежението. Затова, колкото и да желаете да решите проблемите си с чипсове, не трябва да го вършиме, тъй като това няма да ви накара да се чувствате по-добре психически (да не приказваме за риска от затлъстяване). Ако към момента изпитвате предпочитание за леки закуски, предлагаме да нарежете краставица и морков на линии, можете да добавите няколко ядки или семена (например тиквени семки). Тези храни са богати на диетични фибри, витамини и минерали, които освен ще задоволят глада, само че и доста ще подобрят настроението ви.
Кофеин. Кофеинът е доста здравословен в лимитирани количества , само че когато сте под стрес е по-добре да се откажете от него. Факт е, че кофеинът подтиква сърцето, покачва кръвното налягане и подтиква нервната система. В случай на реакция на изострен стрес нервната система би трябвало единствено да се успокои, а не противоположното. Ето за какво е по-добре да си извършите билков чай вместо чаша кафе - той е апетитен, здравословен и съвършено успокоява нервите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР