Ако живеете близо до морето, правите чести пътувания до плажа

...
Ако живеете близо до морето, правите чести пътувания до плажа
Коментари Харесай

Морската вода - лечебен еликсир! Ето какво лекува

Ако живеете покрай морето, вършиме чести пътувания до плажа или планирате отмора на остров това лято, има възможност да получите повече от морската вода, в сравнение с просто едно наслаждение.

Известно е, че в историята лекарите са препоръчвали на пациентите си да отидат на морето, с цел да облекчат разнообразни болести. Те фактически са издавали наставления, в които тъкмо се е описвало какъв брой дълго, какъв брой постоянно и при какви условия пациентите им би трябвало да бъдат в морската вода.

Използването на морска вода за медицински цели даже има име: таласотерапия. През 1769 година известният английски доктор Ричард Ръсел разгласява дисертация, аргументираща потреблението на морска вода при заболявания на жлезите, в която той включва скорбут, жълтеница и проказа. Освен че е споделял за изгодите от плуването в морската вода, той даже поддържаше пиенето на морска вода.

И до през днешния ден лечебни и балнеоложки курорти край морето изобилстват, както от приятна морска вода, по този начин и от туристи. Те се считат за места, където хората могат освен да не помнят за проблемите си, само че в някои случаи даже да излекуват артрит.

Морската вода лекува ли кожни болести и усъвършенства ли признаците на психологичното здраве - продължете да четете.

Кожни болести и рани

Морската вода се разграничава от речната по това, че има доста по-високи количества минерали, в това число натрий, хлорид, сулфат, магнезий и калций. Ето за какво е извънредно потребна при кожни болести като псориазиз. Хората с псориазиз постоянно страдат от изтощителни кожни обриви, формирани от сърбящи, люспести плаки.

Къпането в натурална богата на минерали вода, в това число в минерални извори, се назовава водолечение и от дълго време се употребява за лекуване на псориазиз. Има също доказателства, че климатотерапията (при която пациентът се реалокира на несъмнено място за лечение) в Мъртво море е дейно средство за лекуване на положението. Самите пациенти, страдащи от псориазис, оповестяват, че се усещат по-добре след плуване в океана, само че това може да е обвързвано и с излагането на слънце, за което е открито, че усъвършенства признаците на псориазис.

Океанското плуване има изгоди и при екзема, друго имуномедиирано заболяване. Плуването в морето може да бъде добър вид за лекуване за тези с тежка екзема, защото постоянно им е мъчно да спортуват в горещите и хлорирани басейни. Но реакцията на страдащите от екзема към солената вода е променлива: някои я намират за успокояваща, други за неуместна.

Тъй като е богата на други минерални соли като натрий и йод, океанската вода може да се смята за антисептик, което значи, че може да има свойства за укрепване на рани. От друга страна, плуването в океана с отворени рани може да ви изложи на евентуални бактериални инфекции, написа The Conversation.

Сенна хрема и проблеми със синусите

Назалната иригация или промиването на носната празнина със солени разтвори се употребява като спомагателна терапия от доста хора, страдащи от сенна хрема, както и от инфектиране и зараза на синусите. Плуването в солена вода може да понижи признаци на сенна хрема и синузит, както и други респираторни признаци. Това е по този начин, тъй като резултатът на солевия разтвор върху лигавицата на синусите може да понижи възпалението, макар че научните доказателства за това са по-малко нестабилни.

Директорът на клиничните услуги в здравната благотворителна организация Allergy UK твърди, че хората, които живеят и плуват в морето, нормално имат по-здрави дихателни системи.

Блокира появяването на целулит

Морската вода усъвършенства доста кръвоснабдяването и регенеративните качества на кожата, което ги трансформира в незаместим асистент в битката против стриите и упорития целулит. Доброто оросяване съживява и лицето, придавайки му приятна червенина.

Медитация и релаксация

Доказано е, че упражненията в естествена среда имат по-големи изгоди за психологичното здраве, в сравнение с упражненията другаде. Това е по този начин, тъй като съчетава изгодите от упражненията с възстановяващите резултати от престоя измежду природата. Плуването в солена вода може да бъде релаксиращо, медитативно и да понижи напрежението.

Безтегловността на водата също може да има успокоителен резултат върху мозъка, като даже може да трансформира или забавя мозъчните талази.

Проучване демонстрира, че резултатите от балнеотерапията са сравними с постоянно употребяваното лекарство срещу меланхолия, наречено пароксетин.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР