Ако желаете бързо да ви отговорят на зададен от вас

...
Ако желаете бързо да ви отговорят на зададен от вас
Коментари Харесай

Психолозите разкриха лесен трик, ако го научите, няма да имате равни в общуването с другите

Ако желаете бързо да ви отговорят на заложен от вас въпрос, движeте ръцете и главата си - те форсират връзката, откриха немски учени, представени от в. " Дейли мейл ". Когато хората поддържат връзка, репликите се разменят много бързо, като те нормално са разграничени от период от 200 милисекунди.

Но немски учени от екипа на доктор Юдит Холер от института " Макс Планк " откриха, че отговорът на събеседника може в допълнение да се форсира, в случай че се и зползва жестикулиране. Тези образни сигнали служат за ранното предупреждаване на отсрещната страна, че репликата е завършила и отговорът на нея е по-бърз.

Жестовете с ръце и глава също така ни оказват помощ по-бързо да обработим или даже да предскажем наличието на информацията в репликата на събеседника. Поради тази причина жестовете са от огромно значение при общуването.

Учените провели проби със седем групи по трима участника. При общуването им те били снимани с три камери с висока резолюция в продължение на 20 минути. Специалистите деликатно анализирали времевите параметри на въпросите и отговорите и се оказало че те се скъсявали при потребление на жестове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР