Ако Израел атакува Иран, това ще бъде една успешна атака.

...
Ако Израел атакува Иран, това ще бъде една успешна атака.
Коментари Харесай

Журналистът Руслан Трад: Ако Израел атакува Иран, това ще бъде една успешна атака

Ако Израел нападна Иран, това ще бъде една сполучлива офанзива. Това съобщи в ефира на Дарик радио журналистът и откривател в региона на сигурността в Атлантическия съвет Руслан Трад.

Той разясни, че Техеран не разполага с нужната инфраструктура, с цел да се отбрани при евентуална атака от еврейската страна.

Допълни, че в границите на 2 дни израелският министър председателят Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е свикал Военния съвет на страната общо 4 пъти, само че каквото и решение да бъде взето, Съединени американски щати няма да бъдат осведомени авансово.

Той даде за образец нападението против иранското посолство в Дамаск: „ Трябва да напомним, че при офанзивата на Израел на 1 април в сирийската столица Дамаск, при която починаха седемте висши офицери на иранската революционна армия, провокирала този отговор на Иран, информацията не е била споделена с Вашингтон, което провокира остра реакция в Съединени американски щати. Можем да считаме, че и в този момент Израел няма да показа информацията за ответен удар “.

Трад добави още, че Нетаняху е притиснат от крайнодесните си съдружни сътрудници, които упорстват за ответен удар, само че пък съдружниците в Съединени американски щати работят с всичка мощ за деескалация. От друга страна, Иран разчитат на поддръжката на Русия за обогатяването на уран по нуклеарната си стратегия. „ Това е изключително годно от старта на войната в Украйна през 2022 година ”, счита още Трад.

„ Към този миг не знаем доколко е стигнало това обогатяване на уран. Но и Израел, и Иран имат помощни средства да отговорят на упоритостите на своя зложелател. Иран разполага с многочислени милиции и съдружници в Близкия Изток и Северна Африка. “

Журналистът добавя, че Тел Авив разчита на Съединени американски щати, само че все пак от администрацията на американския президент Байдън идват спорни сигнали по отношение на това доколко ще подкрепят Израел. В частни диалози, съгласно него, президентът Байдън постоянно подлага на критика дейности на Нетаняху.

„ Иран пък непрестанно тества доколко работят системите за защита на Израел, а последната офанзива единствено е дала по-ясна картина за това. Техеран прави онлайн агитация и обменя опит с Руската федерация по този въпрос ”, акцентира още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР