Ако използвате вашия смартфон за GPS навигация или друг GPS

...
Ако използвате вашия смартфон за GPS навигация или друг GPS
Коментари Харесай

Старите GPS навигатори спират работа на 6 април

Ако употребявате вашия смарт телефон за GPS навигация или различен GPS правоприемник, пуснат на пазара в последните 10 година,  може да не четете тази публикация. Но в случай че имате по-стар GPS навигатор, е добре да знаете, че той евентуално ще спре да работи на 6 април или малко след тази дата, оповестяват западните медии.

Проблемът се дължи на това, че системата за световно позициониране употребява GPS време, с цел да дефинира местоположението, което се дефинира от " изчислената междинна стойност на GPS спътниците и часовниците на наземните станции ". На 6 април тази година GPS ще рестартира времето, което може да накара някои остарели устройства да върнат часовниците си до 1980 или 1999 година, което ще докара до неточни резултати от навигацията.

Този проблем произтича от обстоятелството, че GPS времето употребява 10-битов двоичен параметър за една седмица, което значи, че може да брои единствено до 1023 (което е почти 20 години) и по-късно се нулира. Новите GPS приемници могат елементарно да се оправят с нулирането, само че в случай че имате остаряло устройство, като да вземем за пример автомобилна система, то може да не работи вярно след смяната, в случай че не обновите фърмуера. Ако обаче актуализацията не е предоставена, устройството може да стане неефикасно.

 GPS

Тази обстановка ще аргументи стеснение на някои хора, които са употребявали една и съща навигационна система в колите си от години. Решението за излаз от нея обаче може да бъде просто - като употребявате навигацията на смарт телефона си или си купите нов GPS навигатор за автомобила.

Проблемът евентуално ще донесе повече главоболия на бизнеса и на държавните организации в разнообразни страни, които употребяват GPS. Например, Министерството на енергетиката на Съединени американски щати уточни, че въпросният срив може да повлияе на преноса и разпределението на електрическа енергия, в случай че фирмите не подхващат нужните ограничения.

Възможно е обаче също по този начин, казусът с GPS да е раздут, както бе с по този начин наречения " проблем от 2000 година ". Тогава доста специалисти предсказваха " компютърен завършек на света " с световни сривове на всички изчислителни системи, виновни за енергетиката, защитата, галактическите системи, превоза и доста други. Но всичко се размина, като се изключи обстоятелството, че Гамбия остана без ток, а някои поданици получиха сметки като за цялостен век ползване.

automedia.investor.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР