Ако изненадващото предложение на редица тимове от футболния ни елит

...
Ако изненадващото предложение на редица тимове от футболния ни елит
Коментари Харесай

Печеливши и губещи от евентуалното прекратяване на шампионата

Ако изненадващото предложение на редица отбори от футболния ни хайлайф бъде признато и БФС разгласи предварителен завършек на сезон 2019/20 в понеделник, ще има както печеливши, по този начин и много разочаровани от настъпилата изключителна обстановка.
 Клубове от футболния ни хайлайф желаеха неотложно преустановяване на шампионата!
Клубове от футболния ни хайлайф желаеха неотложно преустановяване на шампионата!

Ще насочат публично предложение до БФС в понеделник

За първенец на елитната ни дивизия ще бъде разгласен Лудогорец . Към днешна дата " орлите " са с 55 точки и мач повече от преследвачите си - Левски, Локомотив (Пд) и ЦСКА. Едва ли при естествени условия " орлите " също биха пропуснали преференциалната опция да се поздравят със златните медали. За положително или зло обаче, ще си спестят няколко тежки дербита, в които крайния резултат постоянно е подложен на въпросителна. Като отличник на страната разградчани ще получат опцията да показват България ни в квалификациите на Шампионска лига.
 Футболът в България е спиран цели 6 пъти
Футболът в България е спиран цели 6 пъти

Ситуацията е доста сходна с тази през 1962-а

За 33-ти път вицешампион на страната в този случай ще стане Левски, който изпреварва Локо (Пд) само посредством по-добрия си баланс против " смърфовете " в мачовете посред им. " Сините " почитатели ще би трябвало да бъдат удовлетворени от този факт, защото за първи път през последните три сезона, няма да им се наложи да играят бараж за присъединяване в Лига Европа . От друга страна, съгласно предлагането, шампионатът за Купата на България ще бъде преустановен и грандът от " Герена " няма да има евентуалната опция да завоюва по този начин предстоящ трофей .
 Снимка 446496
Източник:

И защото спор за националното отличие няма да има, идващите в подреждането - Локо (Пд) и ЦСКА също ще получат визи за втория по мощ клубен шампионат на континента - Лига Европа.

Ако инцидентно това предложение бъде признато, не се съмнявайте, че ще провокира голямо неодобрение в душата на Венци Стефанов . Към днешна дата, Славия е най-добре представящият се тим напролет и с темповете, които " бялата " селекция печелеше точки, съвсем настигна намиращите се в подножието на върха Левски, Локо (Пд) и ЦСКА. Рязкото втурване на кепенците обаче ще остави най-стария столичен клуб с 42 точки на петото място и без позволен късмет за интервенция в борбата за Европа.
 Снимка 411583
Източник:

Губещи от прекратяването на шампионата ще бъдат Берое и Черно море. Двата отбора водят здрава борба за 6/7 място, като позицията под първата шестица, при избрани условия, можеше да им даде присъединяване в прословутия плейоф за Лига Европа.
 Фурнаджиев: Възможно е да се изиграят единствено оставащите два кръга от постоянния сезон в шампионата
Фурнаджиев: Възможно е да се изиграят единствено оставащите два кръга от постоянния сезон в шампионата

" Крайното класиране може да се направи и единствено въз основата на резултатите от към този момент изиграните дуели "

Определено заинтригувани, или хайде - нямащи нищо срещу, от това шампионатът да бъде преустановен са отборите на - Ботев и Арда (Кърджали). Въпросните несъмнено доиграват сезона, като нямат никакви шансове да мръднат нагоре или надолу надлежно със своите 30 и 29 точки.

Доволни от този ефектен процес обаче ще бъдат забърканите в борбата за избавление Царско село, Ботев (Враца) и Дунав (Русе) . Въпросните ще си обезпечат оставането в елита без изиграването на спомагателни мачове и възможни непредсказуеми баражи с отбори от Втора лига. В ролята на жертвен агнец обаче ще влезе Витоша (Бистрица) , който съгласно предлагането би трябвало да отпадне непосредствено, не че сходна орис така и така не чака момчетата на Асен Букарев с техните шест точици до този миг.
 Снимка 466812
Източник:

И за край, само че не на последно място. Подкрепената от много клубове декларация гласи, че от идващия сезон тимовете в елита би трябвало да бъдат 16 на брой. Това значи, че три тима от Втора лига би трябвало да отварят шампанското , защото ще получат директна промоция. Става въпрос за водача ЦСКА 1948 (55 точки), втория Септември (52 точки) и третия Монтана (42 точки).

Този имагинерен процес на събитията ще бъде действителност, в случай че само от БФС се решат на такова фундаментално решение.
 Кабаков: Никой не знае по кое време още веднъж ще има футбол
Кабаков: Никой не знае по кое време още веднъж ще има футбол

" Голяма част от българите не осъзнават какъв брой е съществено ситуацията и не съблюдават напътствията "

Със сигурност, икономическото отражение от пандемията занапред ще оказва въздействие на българския футбол. Подобни оферти като прегледаното нагоре обаче надали биха имали предпазен темперамент за богатството на много клубове, предвид на това, че голямо перо от бюджетите им зависи от разпределянето на средства от телевизионните права. Преждевременното прекъсване би довело и до всеобщото освобождение на футболисти, което може да окаже и пагубно въздействие за развиването на играта у нас.

С две думи от понеделник водещите фигури в БФС ще размишляват върху едно много забавно предложение, което няма по какъв начин да бъде признато еднопосочно от всички наранени страни.
 Спешна среща в БФС на 23.03?
Спешна среща в БФС на 23.03?

Очаква се по-късно през днешния ден централата да оповести повече подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР