Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били

...
Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били
Коментари Харесай

Галъп: При парламентарен вот ГЕРБ води на ПП-ДБ със 7%, влизат същите формации

Ако изборите за Народно заседание бяха в този момент, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС би взела 26,4% от подадените гласове, " Продължаваме промяната-Демократична България " - 19,6 на 100, " Възраждане " - 14,8%, Движение за права и свободи - 14,7%, Българска социалистическа партия - 10,6 на 100, " ИТН " - 5,1%. Или конфигурацията ще е същата като тази сега - шест обединения в Народното събрание, като Движението и партията на Костадин Костадинов спорят за трета мощ.

Останалите гласове щяха да се разпределят сред разнообразни други по-малки обединения.

Данните са от проучване на " Галъп интернешънъл болкан "  за Българската национална телевизия.

Декларативната сигурност на гласоподаване в възможни парламентарни избори е 35,4%. От всички декларирали гласоподаване, 3,1% споделят, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “.

Сред трите съществени институции на политическото посланичество и власт у нас с най-високо утвърждение е президентската: с 39,5% доверие, при 43,9% съмнение. Доверието в държавното управление е 15,1%, а недоверието – 75,2%, а Народното събрание е с 12,2% доверие, при 80,2 на сто недоверие.

Процентите до 100 са за сметка на тези, които не могат да образуван отговор.

Доверието в главните политически фигури на централната власт също демонстрира челна позиция на Румен Радев, а доверието по отношение на главните партийни водачи е съразмерно на поддръжката за партиите им.

" По предписание у нас недоверието към обществени фигури е доста по-високо от доверието. Различна е и степента на осведоменост, а постоянно има и друга по големина група, която се колебае в отговора си. Изключението в последно време нормално е президентът – където стойностите на доверие и съмнение са близки ", показват анализаторите.

Доверието в Мария Габриел е 24,9%, а недоверието – 52%. 16,9 на 100 имат доверие на Николай Денков, а 67,5% нямат доверие. Доверието в ръководителя на Народното събрание Росен Желязков е 14,2%, а недоверието е 56,9 на 100.  

Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 29 февруари и 8 март 2024 година измежду 810 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР