Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били

...
Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били
Коментари Харесай

„Галъп“ измери 7% преднина на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ на евентуален предсрочен вот

Ако изборите за Народно заседание бяха в този момент, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 26,4% от подадените за партия, коалиция или претендент гласове, ПП-ДБ – 19,6%, „ Възраждане “ – 14,8%, Движение за права и свободи – 14,7%, Българска социалистическа партия – 10,6%, Има Такъв Народ – 5,1%. Останалите гласове щяха се разпределят сред разнообразни други по-малки обединения.

Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за Българската национална телевизия. Изследването обгръща 810 пълнолетни българи в представителна извадка и е извършено посредством изявление „ лице в лице “ с таблети.

Декларативната сигурност на гласоподаване в възможни парламентарни избори е 35,4%. От всички декларирали гласоподаване, 3,1% споделят, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “.

Сред трите съществени институции на политическото посланичество и власт у нас с най-високо утвърждение е президентската: с 39,5% доверие, при 43,9% съмнение. Доверието в държавното управление е 15,1%, а недоверието – 75,2%, а Народното събрание е с 12,2% доверие, при 80,2% съмнение.

Процентите до 100 са за сметка на тези, които не могат да образуван отговор.

Доверието в главните политически фигури на централната власт също демонстрира челна позиция на Румен Радев, а доверието по отношение на главните партийни водачи е съразмерно на поддръжката за партиите им.

По предписание у нас недоверието към обществени фигури е доста по-високо от доверието. Различна е и степента на осведоменост, а постоянно има и друга по големина група, която се колебае в отговора си. Изключението в последно време нормално е президентът – където стойностите на доверие и съмнение са близки.

Доверието в Мария Габриел е 24,9%, а недоверието – 52%. 16,9 на 100 имат доверие на Николай Денков, а 67,5% нямат доверие. Доверието в ръководителя на Народното събрание Росен Желязков е 14,2%, а недоверието е 56,9%.

Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 29 февруари и 8 март 2024 година измежду 810 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР