Ако изборите бяха в началото на юли, ГЕРБ-СДС биха получили

...
Ако изборите бяха в началото на юли, ГЕРБ-СДС биха получили
Коментари Харесай

„Галъп“: ГЕРБ-СДС – 26,4%, ПП-ДБ – 21,8%

Ако изборите бяха при започване на юли, ГЕРБ-СДС биха получили 26,4% поддръжка, а ПП-ДБ – 21,8 на 100. „ Възраждане “ и Движение за права и свободи щяха да са с съвсем сходни позиции, надлежно 14,9% и 14,5%. Българска социалистическа партия остава на пето място с 9,7%. „ ИТН “ още веднъж влиза с депутати, откакто взема 4,3% от вота. „ Български напредък “ са доста под чертата с 2% поддръжка.

Изводите са от постоянното ежемесечно без значение проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършено посредством изявление „ лице в лице “ с таблети в интервала 29 юни – 9 юли измежду 809 пълнолетни българи.

Социолозите разясняват, че занапред ще личи по-ясно и въздействието на политическа групировка на Иван Гешев.

„ Изрични въпроси демонстрират ниша от няколко % (което се удостоверява, да вземем за пример, и в данните за персоналното доверие), само че занапред ще се виждат резултатите от директното съревнование с останалите партии “, допълват от организацията.

Според „ Галъп интернешънъл болкан “ нежеланието за предварителни избори поддържа толерантността към държавното управление.

То обаче стартира на процедура без нормалния за такива случаи заем на доверие. Като цяло равнищата на доверие в институциите на законодателната и изпълнителната власт се резервират обичайно ниски. Структурата на доверието в персони също остава без особена динамичност.

След тримесечна работа доверието в Народното събрание е 15,3%, а недоверието – 77,1%. Правителството пък започва без нормалния стартов заем на доверие и след месец работа регистрира 16,6% доверие измежду пълнолетните българи и 69,7% съмнение.

В такива моменти „ Галъп интернешънъл болкан “ обичайно ревизира публичната предразположеност към оставка и нови избори – като „ лабораторен “ знак за комфорта на кабинета. Хипотезата за оставка на държавното управление не събира необятна социална поддръжка – 36% от запитаните са съгласни, че настоящето държавно управление би трябвало да подаде оставка. Но пък и тези, които се опълчват на концепцията за оставка, не са доста повече – 39,1%. Една четвърт от пълнолетните българи не могат да преценяват.

„ Българите като че ли още се двоумят в отношението си към ексцентричната за страната власт, само че са склонни да дадат късмет на мъчно образувалото се ново държавно управление – с известно облекчение, само че без забележим екстаз “, разясняват социолозите.

Потвърждение за това са записаните от „ Галъп интернешънъл болкан “ настройки по знака за нови предварителни парламентарни избори – 30,1% считат, че те са нужни, само че близо една втора от запитаните у нас са на противоположното мнение. За 23,8% е мъчно да преценяват. Очаквано, отговорите на респондентите мощно се разграничават съгласно електоралните им желания. Най-остро за бърза промяна на властта се афишират последователите на „ Възраждане “.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР