Ако изборите бяха сега, в парламента биха влезли 6 или

...
Ако изборите бяха сега, в парламента биха влезли 6 или
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: 6 или 7 партии в парламента, ако изборите бяха сега

Ако изборите бяха в този момент, в Народното събрание биха влезнали 6 или 7 партии – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН " на Слави Трифонов, " Демократична България ", Движение за права и свободи, " Изправи се.БГ " на Мая Манолова и вероятно " Обединени патриоти ".

Това демонстрират резултатите от национално представително изследване на " Алфа рисърч ", направено по поръчка на " Дневник " и извършено сред 23 и 30 юли измежду 1017 души по метода лице в лице.

Малко над 45 % от интервюираните споделят, че няма да гласоподават или не са решили за кого. При твърдо решилите да гласоподават ГЕРБ има поддръжката на 26.7%. За съпоставяне на последните парламентарни избори през 2017 година партията на премира Бойко Борисов завоюва 33.54% от гласовете.

Българска социалистическа партия продължава да е втора мощ с 19.2% измежду решилите да гласоподават, а съвсем същата поддръжка събира и партията на Слави Трифонов " ИТН " 18.8% .

Четвърта е " Демократична България " (12.3%) , следвана от Движение за права и свободи (8.3%) и " Изправи се.БГ " на някогашния омбудсман и ексдепутат от Българска социалистическа партия Мая Манолова ( 5.9% ). На ръба за влизане в Народното събрание е сегашният съдружен сътрудник на ГЕРБ във властта " Обединени патриоти " (ВМРО и НФСБ) с 4.1% .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР