Ако изборите бяха сега, седем формации могат да влязат в

...
Ако изборите бяха сега, седем формации могат да влязат в
Коментари Харесай

Галъп: Пет партии влизат в парламента, други две зависят от кампанията

Ако изборите бяха в този момент, седем обединения могат да влязат в Народното събрание, като за две от тях акцията ще е решаваща. С 22.9% от тези, за които може да се чака да гласоподават, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са преди всичко, следвани от Българска социалистическа партия с 19.2 на 100.

Това демонстрират резултатите от представително изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено сред 7 и 15 януари 2021 година измежду 1010 души по метода " лице в лице ".

" Данните са моментна фотография към средата на януари и не са прогноза за избирателен резултат. Прогнозите ще бъдат извънредно затруднени, поради неяснотата в предстоящата изборна интензивност, както и поради цялостната тревожна социална атмосфера ", показват от " Галъп ".

Трета мощ е " ИТН " с 12.4%, при Движение за права и свободи резултатът от 10.9%. За " Демократична България " пък биха дали своят вот 6.2%. Кампанията ще е значима за Вътрешна македонска революционна организация и " Изправи се.БГ ", демонстрират данните на " Галъп ". Партията на Красимир Каракачанов има поддръжка от 4.6 на 100, а обединяването към Мая Манолова – 4.5%.

10.4% от интервюираните са декларирали, че ще гласоподават, само че още не са решили за кого.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР