Ако изборите бяха сега, ГЕРБ щеше да е първа политическа

...
Ако изборите бяха сега, ГЕРБ щеше да е първа политическа
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Шест партии влизат в парламента, ГЕРБ води с 2.4% пред БСП

Ако изборите бяха в този момент, ГЕРБ щеше да е първа политическа мощ с 2.4% преднина пред Българска социалистическа партия, а общо шест партии биха влезнали в Народното събрание.. Това демонстрират данни от социологическо изследване на " Алфа Рисърч ", което следва да бъде оповестено в идващите дни. Резултатите бяха публикувани от бТВ.

Проучването е извършено сред 15 и 21 декември 2020 година измежду 1017 пълнолетни жители в цялата страна.

49.6% от интервюираните споделят, че ще гласоподават. 28 на 100 се двоумят, а 22% - че няма да отидат до урните.

" Регистрирахме 10% спад в желанието на хората да гласоподават спрямо допитване, което правихме през септември. В тази седмица на декември имаше изостряне на епидемиологичната конюнктура, неизясненост по какъв начин ще се развие рецесията. Колкото по-големи са страховете на хората, толкоз повече се снижава готовността за присъединяване в изборите... Рискът от ниска изборна интензивност не би трябвало да се подценява ", сподели пред БНР по-рано във вторник Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

Според резултатите от изследването за ръководещата партия биха дали своят вот 24.3%, а за Българска социалистическа партия - 21.9 на 100. През септември данните на " Алфа рисърч " отново посочваха, че ГЕРБ води пред партията на Корнелия Нинова, само че
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР