Ако изборите бяха днес, те щяха да бъдат спечелени от

...
Ако изборите бяха днес, те щяха да бъдат спечелени от
Коментари Харесай

Коалицията ПП-ДБ води с 1% пред ГЕРБ според проучване на Галъп

Ако изборите бяха през днешния ден, те щяха да бъдат извоювани от обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " с минимална преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС . Това сочи изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено измежду 808 души по метода " лице в лице " и финансирано от организацията.

То е извършено сред 2 и 12 февруари 2023 година и надлежно в него са уловени единствено минимално отраженията от, наложени над някогашни депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Също по този начин " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) на 13 февруари, тъй че в интервала на социологическото проучване обединяването още не беше разпознаваемо, означават от " Галъп ".

Според данните на социологическата организация партиите, които сигурно влизат в новия парламент са 5, а други две са близо към бариерата.
 Изследването на
Според " Галъп ", в случай че изборите бяха в този момент, обединението ПП-ДБ би получила 27,1% , следвана от ГЕРБ-СДС с 26,1% . В проучването се показва, че новата коалиция има капацитет за по-голям запас, само че към този момент не се вижда " добавка " от поддръжка. Според социолозите обаче тази добавка може да се чака и в последния миг.

На трето място е Движение за права и свободи с поддръжка от 13,4% , близо след тях са " Възраждане " – с 12,3% , а Българска социалистическа партия получава 8,6% .

Около бариерата са " Български напредък " – техният евентуален резултат, калкулиран дружно с Вътрешна македонска революционна организация , би бил 4,2%. " ИТН " се движат покрай това още веднъж да са в Народното събрание с 3,9% в този миг. Засега под линията остават обединения като новата лява коалиция и Национална движение „Симеон Втори", като техният капацитет занапред ще личи.

" Важно е, както нормално, да се подчертае, че данните към този миг не са прогноза, а са само моментна фотография на настройките ", означават от " Галъп ".

По-рано в сряда организация Тренд, което също сподели близки резултати за първите две партии. Според него в случай че изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС би водило пред ПП-ДБ с по-малко от 1% преднина.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР