Ако изборите бяха днес, Има такъв народ щяха да отпаднат

...
Ако изборите бяха днес, Има такъв народ щяха да отпаднат
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Ръст в подкрепата за ПП, ИТН остава извън парламента


Ако изборите бяха през днешния ден, " ИТН " щяха да отпаднат от Народното събрание, а ГЕРБ и " Продължаваме промяната " щяха да се борят за първото място. Това сочи нови изследване на " Алфа Рисърч ".

С близо два % се е повишила поддръжката за " Продължаваме промяната " през последните два месеца, регистрират от " Алфа Рисърч " - от 18,4% през април до 20,2% в края на юни. Най-вече на Народното събрание и последвалият избор сполучлив избор на съмнение на държавното управление " води до превъзмогване на записания в предходни изследвания спад в поддръжката ", пишат създателите на проучването.

Така Политическа партия се доближава до ГЕРБ, които имат поддръжката на 21,5% от деклариралите, че ще гласоподават на идващите парламентарни избори. Трети са Българска социалистическа партия, които също означават растеж - от 10,2% през април до 11,5% в края на юни.

Има Такъв Народ отпадат от Народното събрание

Ако парламентарните избори се организираха през днешния ден, нямаше да е част от идващия парламент, четем още в изследването. Те биха получили едвам 3,3% доверие. Спад има в доверието и към " Възраждане " - от 9,4% на 7,9% , готовност се регистрира при Движение за права и свободи - от 7,6% на 8,8% поддръжка - и " Демократична България " - растеж от 6,7% на 7,1% .

В идващото Народно заседание място би намерила и. За " Български напредък " подготвеност да гласоподават са декларирали 5,4% .

Спад в поддръжката за Румен Радев

" Острите конфликти на партиите от ръководещото болшинство и на държавното управление в оставка водят до отдръпване на доверието към него " означават от " Алфа Рисърч ". Положителните оценки за президента спадат с цели 8 пункта - от 51% през април до 43% през юни. 43,9% споделят, че той спомага за разрешаване на политическата рецесия в България, 36,5% - че не спомага. Радев въпреки всичко остава най-одобрявания политик в страната.

Сблъсъците с кабинета в оставка вредят на рейтинга на Радев.

Кирил Петков и Асен Василев се радват съоветно на 23,9% и 23,4% утвърждение, Бойко Борисов на 20,2% , Корнелия Нинова - на 18,6% , а Христо Иванов - на 18% .

Близо 50% не желаят нови избори

От организацията дефинират като " мощно поляризирано " публичното мнение по въпроса дали би трябвало да има предварителни избори - 46,7% споделят " да ", 49,5% желаят ново държавно управление в границите на този парламент. 31,9% считат, че коалиция към „ Продължаваме промяната " най-добре би се справила с ръководството на България, 25,2% залагат на коалиция към ГЕРБ и Бойко Борисов.

Раздвижване има и по тематиката с ветото за Северна Македония - 42,4% поддържат повдигането му, 53,2% са срещу.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР