Ако изборите бяха днес, Има такъв народ и Български възход

...
Ако изборите бяха днес, Има такъв народ и Български възход
Коментари Харесай

"Маркет линкс": Ако изборите бяха днес, ГЕРБ води с 6,8%. ИТН и "Български възход" са извън парламента

Ако изборите бяха през днешния ден, " ИТН " и " Български напредък " биха останали отвън Народното събрание, а разликата сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " се усилва до 6,8%.
 
Това демонстрират резултатите от проучване на " Маркет линкс ", финансирано и осъществено взаимно от бТВ и организацията. То е извършено измежду 1024 пълнолетни лица в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
 
Според данните ГЕРБ резервира първото място с  23.7%, а Политическа партия остават втори с 16.9%. Трети са от Движение за права и свободи с 12,3%, а Българска социалистическа партия е на четвърто място с 9,9% от гласуващите. " Възраждане " е 8.7%. Подкрепата за " Демократична България " е 7.8%.
Според проучването под 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание остават " ИТН " на Слави Трифонов с 3.9% и " Български напредък " на Стефан Янев с 2.5%, както и " Изправи се БГ " на Мая Манолова – също с 2.5%.
 
Социологът Добромир Живков от " Маркет линкс " разяснява, че не изключва вероятността и за 9-партиен парламент. По думите му може да се чакат изненади при " Продължаваме промяната ", само че не в мащабите от изборите през ноември 2021 година
 Половината от интервюираните са декларирали, че сигурно ще гласоподават. Други 12% изрично няма да вземат участие във вота. Живков обаче предвижда, че интензивността ще е сходна с тази от ноември предходната година.
Според резултатите доверието към политическите водачи спада. Изключение има единствено при Бойко Борисов, който възвръща доверието към него.
 
Румен Радев продължава да е най-харесваният политик - той събира поддръжката на 47% от респондентите. Неодобрението за него е 31%. Бойко Борисов е подкрепян от 24%, неодобрението за нето е 62%. Подкрепата за Кирил Петков е 19% против 66%. На четвърто място се подрежда Стефан Янев, следван от Мая Манолова, Асен Василев и Корнелия Нинова.
 
Доверието към служебния кабинет се движи паралелно с доверието към премиера Гълъб Донев. Все отново се понижава понижаване на поддръжката с 4% от август насам. Доверието преди месец бе 23%, а сега резултатите демонстрират утвърждение от 19%.
 
Живков предвижда, че постоянен кабинет ще има най-малко за година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР