Ако изборите бяха днес, формулата за следващия парламент продължава да

...
Ако изборите бяха днес, формулата за следващия парламент продължава да
Коментари Харесай

Галъп: 5 партии със сигурност влизат в парламента, 2 са на кантар |

Ако изборите бяха през днешния ден, формулата за идващия парламент продължава да е 5+2. Пет обединения влизат в Народното събрание, а за две акцията ще е решаваща.

Това сочат данните от изследване на  " Галъп интернешънъл ", проведено „ лице в лице “ с таблети сред 22 февруари и 1 март измежду 1008 души. Проучването е по поръчка на БНР. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 52 хиляди души.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили са преди всичко с 27,5% измежду твърдо гласуващите, които са решили за коя от обединенията ще отидат до урните. Българска социалистическа партия са с 23,3%. „ ИТН “  - с 13,2%, а Движение за права и свободи е със подобен резултат – с 12,5%.

„ Демократична България “ е със 6,5%, „ Изправи се! Мутри вън! " - с 4,5%, Вътрешна македонска революционна организация е с 4,2%. Изгледите на двете последни обединения зависят напълно от акцията, която ще създадат, настояват от  " Галъп интернешънъл ".

Коалицията " Воля " -НФСБ е с 2,6%. С 1,3% е „ Възраждане “, с 1% - АБВ, с 0,8% е групировката на Цветан Цветанов, с 0,6% е „ Атака “.

53% от респондентите споделят, че ще гласоподават твърдо. 18,3% по-скоро ще гласоподават, 6,5% - по-скоро няма, а 19,8% споделят, че твърдо няма да гласоподават. Има и дребен % (2,4%) затрудняващи се да отговорят. Повече от една десета от заявяващите, че ще гласоподават твърдо, още не са решили за кого.

В последна сметка калкулацията е сложна, само че в случай че изборите бяха през днешния ден – могат да се чакат към 3 милиона гласуващи. Според условния изборен лист това е към 45%. Разбира се обаче ще има и недействителни бюлетини, както и някакъв най-малък % „ не поддържам никого “, означават от  " Галъп интернешънъл ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР