Ако изборите бях днес за ГЕРБ-СДС биха гласували 25, 2%

...
Ако изборите бях днес за ГЕРБ-СДС биха гласували 25, 2%
Коментари Харесай

 Без промяна: ГЕРБ води на ПП с 6%, спад на доверието в партийните лидери 


Ако изборите бях през днешния ден за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 25, 2% от българите, които биха взели участие във вота, за " Продължаваме промяната " - 19%, следвани от ДПС- с 11, 5%, Българска социалистическа партия - 10, 2%, " Възраждане " - 8, 9%, Демократична България - 7, 4% и Български напредък - 5, 2%. Под 4%-ната преграда остава " ИТН " с 2, 7%.


Това демонстрират резултати от национално регулярно изследване на " Екзакта Рисърч Груп ", извършено в интервала от 5 до 12 декември 2022 година измежду 1050 пълнолетни българи в 70 обитаеми места в страната.

В същото време всеки трети от интервюираните българи показва, че хората не гласоподават, тъй като са разочаровани, обезверени и изтощени от избори. Според всеки пети у нас има мощна непоносимост към политическия хайлайф и това демотивира хората да гласоподават.

Според същата анкета има стесняване на утвърждението към работата на множеството водачи на парламентарни партии, като то идва основно от личните им електорати. Все по-рядко българите утвърждават водач на партия, за която те самите не гласоподават. Неодобрението към множеството водачи на партии в Народното събрание през декември надвишава 70%.
През декември 2022 година най-високи дялове на утвърждение се записват за Бойко Борисов и за Стефан Янев, като и двамата са одобрявани от по към 25% от българите, само че неодобрението към Бойко Борисов е доста по-висок дял от това към Стефан Янев.

Следват Кирил Петков и Асен Василев с утвърждения от близо 20% от интервюираните, Мустафа Карадайъ и Корнелия Нинова са одобрявани от по 15% от българите, Костадин Костадинов е одобряван от близо 13% от българите, Христо Иванов - с близо 14%, Атанас Атанасов - с 11, 5%.

Според 27% от българите виновността за неналичието на работещ постоянен кабинет и за честите национални избори през последната година и половина е на всички български политици и на депутатите, които, по думите на интервюираните, са безотговорни към проблемите на хората.

*****
В интервала от 5 до 12 декември 2022 година, Екзакта Рисърч Груп организира регулярно национално изследване като интервюира „ лице в лице ” 1050 пълнолетни българи в 70 обитаеми места на страната. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по съществени обществено демографски параметри. Изследването е осъществено със лични средства в границите на изследователската стратегия на Екзакта.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР